Food & Health

Палачинка, подходяща за всеки режим

Сутринта е любимото ми време от деня. Всъщност, най-любимото ми нещо сутрин е първата глътка кафе, след това с голямо нетърпение преминавам към правенето на закуска. 

Дори доста често ставам по-рано и се лишавам от няколко часа сладък сън, за да имам своето любимо време, преди забързаното ежедневие да връхлети.

IMG_20151129_102004

IMG_20151130_233607

                                                       IMG_20151128_171337

IMG_20151129_102508

Тази сутрин не беше от тези, но въпреки това не мога да се лиша от една палачинка за закуска. Най-много обичам да няма с какво да сготвя. Така подлагам на истинско изпитание въображението си. И така днес открих две неща, който да си призная не знам някога да липсват вкъщи. Предполагам, че и затова е рецептата, която правя най-често при “експресни” сутрини. Овесени ядки и яйце! За да бъда по-точна: 3 супени лъжици овесени ядки и едно яйце.

Как можете да пригодите дори тази рецепта, съдържаща в себе си само две съставки, според режима и начина си на хранене? Това е всъщност една от истините, до които достигнах, хранейки се и готвейки здравословно – не е нужно да се лишаваш. Единственото, което трябва да знаеш алтернатива на продукта/ите, които използваш, дали дадения продукт не би ти се отразил зле и как да комбинираш правилно храните.

Ако сте на режим, ориентиран към отслабване или тренировъчен, просто сложете два белтъка вместо едно цяло яйце.

Ако имате глутенова непоносимост или просто ограничавате тези храни, заменете овесените ядки с такива от елда.

Сега идва време да творя! Добавям към сместа и няколко капки ванилия, лъжичка канела и лъжичка мед.

Трябват ми минута-две и вече имам готова палачинка, а в кухнята ми се носи благоухание на ванилия и канела. Една лъжица фъстъчено масло и няколко ягоди и моята палачинка е готова да ѝ се насладя!

Healthy Life! Happy Life!

2 Comments

 • Reply

  Радост

  January 17, 2016

  Страхотна рецепта , изпробвах я и е страшно вкусно! Поздравления за страхотната идея! :)))

  • Reply

   Joanna Pavlova

   January 24, 2016

   Здравей, Радост :))) Изключително съм щастлива да чуя, че моята рецепта ти e харесала. Надявам се скоро да те зарадвам с още вкусни изкушения!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.