Travel

Blue magic in Valencia

Никога не бях ходила в Испания, а Валенсия беше град, за който бях чувала твърде малко. Но след три дни се оказа градът, който няма да забравя.

Още от пристигането ни там и карайки из нощна Валенсия заобиколени от тази архитектура и красивите палмите и екзотични растения, които са пръснати навсякъде чувстваш духът на този град. Апартаментът, в който отседнахме беше огромна изненада за нас, защото се оказа точно на улицата и като казвам на улицата имам предвид, че входната врата беше на тротоара, а на пет минути от него беше морето и излизайки от него имахме гледка право към него. Това, което открихме с голяма изненада още в първите часове е, че всъщност доста голяма част от хората не говорят английски, а нещото пък което бяхме забравили е сиеста, а именно онова chill време от 12-14 часа, което испанците оставят на почивката и отдих, но някак явно си отделят малко повече време. И наистина ви съветвам да имате предвид тези две неща за един по-добър престой.

Най-любимото ми нещо бяха температурите дори в зимните дни, когато в България се ‘’радваме’’  на минусови температури.

Още първия ден се насочихме към Градът на науката и изкуствата, архитектура и красота, които спират дъха ти. Или иначе казано град в града, който е събрал в себе си толкова много природа, на която не спряхме да се любуваме през цялата ни разходка. Всъщност е толкова прекрасно място и само за разходки, дори и да не посетиш някоя от атракциите. Особено частта,в която е Ботаническата градина. Ние прекарахме целия ден разглеждайки града, но най-силно впечатлени останахме от аквариума L`Oceanografic. В рамките на няколко часа разгледахме невероятно разнообразие от екзотични риби и бозайници, които плуват в огромни аквариуми, някои от тях дори над главите ни, което бе страхотно преживяване. Също така успяхме да се докоснем и до делфинариума, който е доста голям, но видяхме само малка част от делфините в него. Толкова много различни видове живот, които няма как и къде да видиш и то на едно място, все пак трябва да отбележа, че не случайно е най-големият аквариум в Европа.

dsc_0986

Разходката из централната част на Валенсия ни пренесе в отминали времена.  Катедралата Санта Мария е невероятна смесица от римски и бароков стил архитектура и в нея видяхме много велики произведения на изкуството. На площада, където се намира тя има няколко много приятни кафенета и ресторанти, в които сядайки отвън имате гледка към катедрала. С вкусен сладолед и още сладки изкушение се настанихме на едно от тях и продължихме да се наслаждаваме на заобикалящите ни невероятни сгради и природа. Разходката ни продължи с още невероятни места, сред които и няколко замъци.

Шопинг улицата също не е за пренебрегване и определено успяхме да се сдобиен с много добри попадения. Аз както винаги прекарах повече от час в един от любимите ми магазини за гримове – NYX. Както винаги не пропуснахме да се насладим и на традиционна кухня като наблегнахме на паелята, морските дарове и сладолед.

Като говорим за храна, най-вкусната паеля ядохме последния си ден във Валенсия. Това се случи в един ресторант, който беше в морето и не на брега, а в него. Едва ли мога да опиша красотата на това място и начина, по който ни накара да се почувстваме. Плажът също е сред задължителните неща, който да посетите във Валенсия. Плажната ивица сякаш няма край, при слънчево време не можете да различите водата от морето. Една дълга разходка и почти цял ден прекаран там не ни стигнаха, за да се насладим на тази красота и хармония.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.