Food & Health

Брускети с аромат на лимон

Различното в тези брускети е една по-специалнa подправка, която в случая бе моето вдъхновение- мащерка с аромат на лимон.

Бих искала да Ви споделя една рецепта, тя е изключително лесна, рецепта за една прекрасна лятна вечер. Основните съставки са приятна компания, чаша хубаво вино, може и две, и вкусна храна.

DSC_0202

DSC_0194

DSC_0206

Първата съставка никога не я търся, защото вече съм я открила в лицето на прекрасните приятели, с които съм заобиколена. За виното често се доверявам на по-вещо от моето мнение, но се уча да разпознавам добрите вина. Едно нещо гарантирам, розето е моето вино през летните месеци и е идеално допълнение към брускетите, които ще ви представя.

Рецептата измислих в движение, както често ми се случва. Различното в тези брускети е една по-специалнd подправка, която в случая бе моето вдъхновение – мащерка с аромат на лимон от разновидността на цитрусовата мащерка. Един ден случайно се натъкнах на едно извънградско пазарче, където бе царството на билките и подправките. Мигновено се влюбих в аромата на мащерката и реших да сътворя първата ми рецепта с нея, но не и последната:

Необходими продукти:

  • 2 пълнозърнести багети
  • 600 гр. чери домати
  • 150 гр. моцарела
  • няколко стръка мащерка с аромат на лимон
  • черен пипер
  • зехтин екстра върджин
  • балсамико

Начин на приготвяне:

Нарязваме багетите на малки филийки, след което ги намазваме със зехтин и поставяме във фурната на 200°С за 15 минути. През това време приготвяме сместа за тях. Нарязваме чери доматите на четвъртинки, моцарелата на малки кубчета, слагаме няколко стръка ситно нарязана мащерка След това поливаме със зехтин и балсамико, на вкус, и слагаме щипка черен пипер. Оставяме да престои 5 минути.

След като престои сместа я разпределяме върху брускетите. И накрая ни остава само да се насладим на невероятния вкус!

Това, с което допълнихме приятна вечер бяха сирена, меса и плодове.

Надявам се и вие да се вдъхновите за повече такива вълшебни моменти с любимите хора. А това бе една от моите рецепти вдъхновена от хората, които ме карат всеки ден да творя малки чудеса в кухнята.

Healthy life! Happy life!

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.