Travel

Едно мистично място – Проходна

В тези няколко реда ще разкажа за едно зрелищно природно творение. Пещерата Проходна или Божиите очи се намира на 2км от с.Карлуково и е нещо, което може да спре дъха ти за секунди. Едно от най-мистичните места в България, а и не само.

До нея се стига много лесно и можете да оставите колата си точно пред входа на пещерата. Влизайки в пещерата почти веднага пред вас се появяват т.нар Божии очи. Заставайки пред този природен феномен се почувствах наистина развълнувана от цялата тази мистерия, която присъства в пещерата. След което разгледахме и цялата пещера, тя не е особено дълга и наистина се разглежда бързо, стига до успеете да откъснете поглед от „очите”…на мен ми беше трудно.

Това, което може би малко хора правят там е да стигнат самите очите, т.е да погледнат пещерата отгоре. Това става като спрете на самия път до една малка чешма и от там минете по малка пътечка, която е в поляната и е почти незабележима. За нея ни казаха хората, които правят бънджи скоковете на това място. Нещо, което задължително трябва да се опита и смятам да го направя съвсем скоро. Стигайки по тази пътека до самата пещера наистина можете да почувствате нивото на адреналина доста високо. Аз наистина изтръпнах от височината и отново мистичността на мястото гледано отгоре.

Септември е чудесен месец за разходки и ако ви се иска да посетите наистина невероятни места и това да ви коства само ден – два, то определено си заслужава едно от тях да бъде тази Проходна.

За още страхотни места из България можете да се абонирате за канала ни в YouTube. А сега се насладете да видеото ни от Проходна.

 

2 Comments

 • Reply

  petrus

  September 25, 2017

  Най – красивата пещера, която съм посещавал

 • Reply

  Joanna Pavlova

  September 26, 2017

  Няма как да не се съглася с вас. И за мен до момента остава най-красивата и уникална пещера, която съм посещавала.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.