Beauty

Грижа за кожата според възрастта с Fun`Еthic

Нашата възраст не е просто цифра, тя всъщност е изписана най-вече върху кожата, ноктите и косата ни. Но освен, че някои от нас са благословени с добри гени, не трябва да мислим, че всичко се свежда само до това. Аз смятам, че ако наистина полагаш необходимите грижи и си постоянен в това няма как да не проличи. Както ние се чувстваме различно на всяка възраст, така и кожата ни е различна и изисква конкретни грижи.

Основно правило е никога да не подценявате себе си и тялото си. Не си мислете, че ако в тийнейджърските години кожата ви е била благосклонна към вас, а вие не сте се хранили добре или не сте полагали грижи за нея, то това няма да проличи на по-късен етап.

Тук отново говоря за цялостно третиране на тялото и духа. Всичко, скъпи дами, е комплексно и за да се радвате на здраво и красиво тяло трябва се грижите за него без значение от възрастта ви.

Продуктите, с които се запознах съвсем скоро са на марката Fun`Ethic. Те са създали три продуктови линии за грижа за кожата според нуждите, които има тя в различните възрасти. Продуктите, които получих са за жени между 20 и 30 годишна възраст. Определено два от продуктите ме впечатлиха още щом прочетох за тях, магически кърпички за грим и многофункционално олио.

Кърпичките за премахване на грим изпробвах заедно с мицеларната вода от серията “Да бъдеш на 20”. Магичното в тях е, че всъщност са за многократна употреба като се перат в пералня. На вид и допир са хартиени и са доста твърди, но при напояване с мицеларната вода те стават меки и много удобни за премахване на грим от очите или лицето.  Преди да ги използвам обаче ги напоих с вода, за да омекнат малко. Изключително иновативен и различен продукт, който определено ми хареса заради удобството, което предлага и заради това, че мога да ги използвам много дълго време. Дори вече винаги държа по една кърпичка в чантата си, за да имам под ръка, ако имам нужда от оправяне или премахване на грима.

Мицеларната вода е много лека и приятна. Ароматът и почти не се усеща и това изненадващо ми допадна, защото вечер нямам силен и натрапчив аромат върху лицето си. Консистенцията и наистина наподобява тази на обикновената вода и затова е страхотна в комбинация с кърпичките, защото ги напоява доста добре.

Третият продукт е олиото за…всичко (хаха). Обичам олиата за тяло, коса, нокти и изобщо откакто има толкова голямо разнообразие от масла на пазара използвам почти само тях за цялото си тяло и лице. Продуктът отново е с много лек и приятен аромат, който едва се усеща докоснал се до кожата. Олиото е многофункционално, защото може да се използва за тяло, лице и коса. Аз за момента го изпробвах само върху лицето и тялото си, но наистина ми хареса. Най-страхотното нещо, е че попива моментално. В моментите, в които бързам, а искам да нанеса олио винаги се спирам на него. Усещането за мека и хидратирана кожа остава задълго, дори когато нанасям само няколко капки.

Съставките на серията „Да бъдеш на 20” сами по себе си подсказват, че серията е изключително лека и благоприятства за добрия вид на кожата в тази възраст. При мицеларната вода това са алое вера, екстракт от праскова, дестилирана ментова вода и други, а в олиото има отново екстракт от праскова, сусамово масло, зехтин, вит.Е и други.

Всъщност тези три продукта са един идеален нощен ритуал за красива кожа. Аз не обичам да слагам много продукти върху лицето си и смятам, че трябва да целим качество на продуктите, които използваме. Така всъщност и един правилно подбран продукт може да направи кожата ни здрава, сияйна и красива.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.