Beauty

Какаово докосване от Wooden spoon

През последните години много промених предпочитанията си за козметика. В момента голяма част от продукти ми за тяло, лице и коса са олиа или масла.

Спомням си как, когато започнах да използвам подобен тип козметика имах огромни притеснения смятах, че ще омазни кожата и косата ми и ще предизвика неприятни последствия. Сега съм огромен фен на маслата и олиата и съм заместила най-често използваните от мен продукти именно с тях. В бъдеще ще ви запознавам с всеки един от тях и ще ви споделям за новите си открития, какъвто е и днешният продукт.

Body Butter royal touch от Wooden spoon ме впечатли моментално със своя аромат. Консистенцията му е изключително гъста и първата ми мисъл бе, че размазването по кожата ще бъде трудно. Но напротив той се разнася много лесно и се топи за секунди, а по кожата не остават никакви мазни следи. Наистина невероятно усещане на силно подхранена, нежна и мека кожа. Честата употреба на крема подхрани трайно кожата ми и няма помен от суха кожа.

bodybutter

bodybutter

bodybutter

За десерт ви оставих аромата и съставките на крема. От серията body butter на Wooden spoon има много и различни аромати и съставки, но какаото е моят любим аромат и останалите съставки в крема също изключително много ме впечатлиха. Тъй като какаото е се използва от мен за готвене, обичам да си хапвам и сурови зърна и обичам да присъства и в козметиката ми определено познавам аромата на чистото какао и за първи път го открих в този продукт. Невероятно силен аромат на какао все едно имаш шепа какаови зърна в ръцете си. Най-прекрасното усещане е, че той не изчезва, а остава за дълго върху кожата.

bodybutter

Маслата, които съдържа Body Butter royal touch са:

Масло от какао, което хидратира, омекотява и подобрява еластичността на кожата.

Масло от ший, което има регенериращи свойства и спомага за синтеза на колаген. Също така има и естествен UV-филтър и наистина е едно масло, което помага за регенерирането и забавянето на стареенето на кожата.

Маслото от макадамия е страхотно при суха или излющена кожа.

Кокосовото масло по естествен начин възстановява кожата и има антибактериални свойства.

Бадемовото масло пък съдържа редица витамини като А, Е, Д, Б1, Б2 и Б6. То също така има силно подхранващо действие.

След като видях колко много масло има в този продукт и как всяко едно се допълва по съвършен начин с останалите разбрах защо кожата ми се влюби в него. Ароматът му и силната му подхранваща сила го правят идеален за лятото, за подчертаване на тена и поддържане на здравия вид на кожа.

bodybutter

Leave a Reply