Beauty

Красива, здрава и гъста коса в три стъпки

Това е първото ревю на продукти за коса, което правя. Причината е, че мога да се похваля със страхотна коса и никога не съм приемала това за даденост. Много внимавам как я третирам, какви продукти използвам и още по-трудно опитвам нови продукти за коса, а фризьорите си избирам с невероятна прецизност. Точно затова няма как да не ви споделя, когато открия продукти, които наистина харесвам и се отразяват чудесно на косата ми.

Новата серия Vichy Dercos DENSI-SOLUTIONS за сгъстяване и обем е наистина впечатляващо откритие. Серията съдържа три продукта: шампоан за сгъстяване и обем, възстановяващ и уплътняващ балсам, концентрат с уплътняващ ефект. Всички са предназначени за тънка и слаба коса, но според мен действат добре и на други типове коса. Както е при мен.

Няма как да не започна с няколко съвета от моя личен опит, с които няма да изненадам някоя от вас, но пък когато си постоянен в грижата за косата, това веднага си проличава.

Не мийте косата си твърде често. Нямате идея колко много може това да навреди на косата ви. Миенето през ден/два наистина прави косата ви много суха, което я прави податлива на късане и опадане. Също така не след дълго дори и току-що измитата коса няма да изглежда добре и нищо няма да и помогне.

Когато имате възможност просто оставете косата ви да изсъхне сама. Вече температурите навън се покачват и силно ви препоръчвам да забравите за сешоара в 90% от случаите.

Не слагайте прекалено много продукти върху косата си и най-вече стилизиращи и такива за обем. Изберете един наистина качествен, в чието действие сте убедени и заложете на него.

Изберете прически, които няма да изгорят и увредят косата ви. Всички искаме да имаме различна и разнообразна визия и според мен това е постижимо, ако наистина потърсим интересни начини за къдрене на косата, опашки и други. Пропускайте пресата и машата при ежедневните си ритуали за коса. Плитките са моят най-любим метод за разнообразяване на визията, както и сплитането на няколко по-малки или две-три по-големи, когато косата ми е мокра, за да се събудя с прекрасни вълни. Шаловете за глава също са много актуален и готин аксесоар, с който да направите визията и косата ви по-различна.

След тези кратки съвети е време да ви разкажа и зa моя ритуал за коса в три стъпки.

  1. Първо измивам само веднъж косата ми с шампоана от серията Dercos DENSI-SOLUTIONS на Vichy. Ароматът на мента ми допада и определено е нещо различно от стандартни аромати и някак прави шампоана и всички продукти по-натурални. Двете водещи съставки в продукта са Рамноза и Филоксан, които спомагат за  сгъстяването и подсилването на косата. Като действа, както върху самия косъм, така и върху скалпа. Не можех да повярвам, но още при първото измиване и то само с шампоана, тъй като забравих да си сложа балсам, видимо косата ми имаше повече обем. Имаше въздушност и я чувствах по-жива!

Съвет: За още повече обем пък винаги суша косата си с наведена глава.

  1. След шампоана нанасям възстановяващ и уплътняващ балсам от същата серия. Двете ключови съставки в него са Рамноза и Серамиди. Той определено спомага за повече гъстота и обем. Косата ми е видимо по-мека и се разресва по-лесно, когато включа стъпка 2 (балсам).
  2. Дойде време за стъпка 3 и моят личен фаворит от тази серия. Концентрат с уплътняващ ефект с Ресвератрол и Стемоксидин е невероятен. Бях най-скептично настроена именно към него и най-много се страхувах да го опитам, защото нямам много продукти или всъщност нямам продукт, който директно да поставям върху скалпа ми и след това да не го измивам. Но все пак реших да го тествам като внимателно разделих косата си на четири зони и впръсках по пет пъти от спрея върху всяка от тях. След това разтрих скалпа, за да подсиля действието на продукта. И с голяма изненада забелязах, че косата ми има повече обем, но по-изненадващото беше, че се задържа доста дълго време. От тогава не пропускам да си сложа от него след всяко измиването и изсушаване на косата. А пък страхотното на продуктите без отминаване е, че винаги можеш да отделиш минутка за тях.

Това е грижата, която полагам за моята коса и любимите ми продукти в момента. Цената на шампоана и балсама са страхотни за висок клас козметика и качествата, които имат. Може би концентратът е малко по-скъп, но пък е продуктът, от който не бих се отказала, просто защото наистина забелязвам разликата в косата ми.

За пореден път ще кажа, че всяко нещо в живота ни има връзка със здравословния и балансиран начин на живот. Трябва да се грижим за себе си и за всичко, което ни заобикаля, за да можем да живеем в повече хармония, красота и да бъде по-щастливи и здрави. Ако имате хубава коса и това ви кара да се чувствате по-щастливи и по-уверени. Или ако косата ви не е такава за каквато мечтаете, то трябва да положите необходимите грижи, за да бъде тя по-здрава и красива.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.