Travel

Лято на брега на Въча

Като човек роден през най-горещия месец август и луда по морето, то определено предложението за уикенд на брега на язовир Въча ми прозвуча по-скоро идеално, но за пролетта или есента. Тъй като вече веднъж бяхме отскачали за малко до Въча и Вила Дива, в която отседнахме и този път много бързо се съгласих.

И без да преувеличавам този уикенд беше страхотен. Ако и вие се чудите какво бихте правили на една вила на брега на язовир цели два дни, то пак си помислете. Аз ще бъда кратка в разказа си, защото видео, което ще видите говори само.

Нужни ни бяха 2 часа и половина да стигнете от София до Въча. На брега от страната на пътя ни очакваше собственика на Вила Дива, за да ни закара с лодка до самата вила. И точна тук аз забравих за всичко, красотата, която те покорява и то по залез слънце е невероятна. Събота сутрин се събудих по-рано от обикновено, но в този рай се наспиваш много по-бързо. Излизайки от вилата чуваш тишината примесена с песента на птичките и изпиваш сутрешното си кафе облян от красота и спокойствие. Това, което направихме за обяд беше една страхотна разходка с лодка из язовира и вкусен обяд в едно от заведенията на брега, хапвайки прясно уловена рибка. След това направихме малка следобедна почивка и към 18:00 се отправихме към едно от местата с най-величествената гледка…според мен в света. Нагоре в гората след вилата има местенце, от което се вижда голяма част от язовира и отново бяхме там по залез слънце, което направи гледката спираща дъха.

Вечерта си приготвихме вкусна вечеря, а изпълнението на живо на гайда, което собственика беше организирал за всички гости беше вълшебно. Да бъдеш на такова място, заобиколен от такава природна красота под звуците на гайда е нещо, което не мога да ви опиша.

Последният ден беше парти ден хаха. Настанихме се на кея, на който прекарахме деня в плуване, танци, разходки с лодка и някой в мое лице просто се излежаваха в средата на язовира хаха ( и да, тук адреналинът тук идва в повече ). Така завърши този страхотен летен уикенд!

Да, всички снимки са от язовир Въча, защото много от вас ми писаха къде е това място.

Лято на брега на Въча…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.