Beauty

No-makeup makeup for a natural look

За себе си смятам, че започнах да се гримирам и да се захласвам по гримове много по-късно, отколкото повечето момичета. И може би затова толкова много обичам да изглеждам така все едно нямам грим на себе си. Тази no-makeup грим тенденция е моят фаворит и залагам на нея почти всеки път, в който нося грим.

Предпоставките за този вид грим освен добра декоративна козметика са и отлично поддържаната кожа. Не само за този грим, но и за всеки друг. Тук може би поради леките текстури и нанасянето на малко грим смятам, че това правило важи доста повече. И така моят съвет е наистина да се погрижите за кожата на лицето си, като изградите свой режим, който да следвате. Този режим не се свежда само до салони за красота, ако не разполагате с време или финанси можете да се грижите повече от добре за кожата си и вкъщи. Скоро ще ви споделя и още от моите ритуали и съвети за красота. Ако желаете да пиша за нещо конкретно можете да ми пишете или да оставите коментар под поста. 

makeup

Само два са продуктите, които ме спечелиха и определено се оказаха точните за no-makeup грим. Тези два продукта са CC крем Ideal Radiance и коректор Exact Fit от ARTISTRY. За първи път използвам козметика на ARTISTRY, но останах много силно впечатлена. И двата продукта са с изключително леки текстури и се нанасят много лесно. По качество мога да ги сравня с декоративната козметика на марки като Dior и смятам, че по нищо не им отстъпват. А цената им е далеч по-достъпна. Другото, което носи усещане за лукс и елегантност е начина, по който изглеждат продуктите и наистина впечатляват.

Нанасянето както вече казах става много лесно, а аз обичам да нанасям цветни кремове с пръсти и не използвам четки или друго. Коректора също нанасям с ръце четири точици под очите ми са достатъчни за него.

makeup

Сега да ви разкажа малко повече за самите продукти. СС крем – нещото, което го превърна в мой фаворит още преди да го отворя бе слънцезащитният SPF50 и това го превърна в повече от идеален продукт за лятото. Лекотата с която се нанася е наистина страхотна и покривността му за цветен крем е доста добра. Моят цвят е Light Medium, който напълно се слива с цвета на кожата ми и така наистина се превърна в моят продукт щом става въпрос за nature look. Имам суха кожа и направих експеримент да нанеса крема без да слагам лек хидратиращ крем преди това и останах приятно изненадана, че кожата ми изглеждаше хидратирана и със свеж вид без него. Така, че не мога да бъда по-доволна от това с две думи слагам цветния крем в чантата ми и не ми трябва друг грим за летните дни.

make up

Както няколко пъти вече съм споменавала имам доста силно изразени сенки под очите и когато продукт ми обещава да ги прикрие съм доста скептично настроена. Но коректорът Exact Fit изпълни това обещание. И още по-невероятното за мен е, че дори при нанасяне на по-голямо количество не се събира и не навлиза във фините линии. Определено скрива несъвършенствата, тъмните кръгове под очите и озарява погледа. Моят цвят отново е Light Medium и е идеал за кожата ми.

makeup

makeup

Комбинацията от тези два продукта е и моят много бърз разкрасяващ ритуал преди активности – фитнес или йога, защото гримът ми си остава на мястото и имам много лек и свеж вид дори след тренировка.

Два продукта, които няма да излязат от чантата ми цяло лято!

makeup

makeup

Leave a Reply