Food & Health

Новото име на здравословната храна – Salad Box

Здравословното хранене стана част от живота ми преди няколко години. Честно да си призная смятах, че това ще бъде само поредна тенденция и хората бързо ще и се наситят. Тогава само мечтаех да виждам толкова магазини с био и здравословни продукти, а пък за заведенията да не говорим изобщо.

Но съм щастлива, че години по-късно виждам хора, които наистина искат да се хранят по този начин и вярват, че храната е ключът към здравето, добрата форма и всъщност към щастливия живот. Новото място в София наречено Salad Box е просто сбъдната мечта за всеки, който държи на качествената и здравословна храна.

Най-трудното в здравословното хранене не е това да ограничиш дадена храна, най-трудното е в забързано ежедневие, което има всеки един от нас да успееш да отделиш време или да намериш място, което да ти осигури тази храна.  Това е препъни камък за много хора и често там опитите за здравословно хранене се провалят. Трябва ти място, което да предлага здравословна храна, на удобна локация, на достъпна цена, с гарантирано качество на продуктите и разнообразие от вкусове. Трудно постижимо и наистина бях любопитна да науча дали Salad Box с ще отговори на всички критерии, които имам щом говорим за здравословна храна.

Какво знам за Salad Box? Да си призная преди месец-два за първи път чух за тази верига. Създадена е от трима приятели в Румъния, а вече има отворени заведения и в САЩ и определено е сред успешните вериги за хранене.

И така с моя приятел решихме да заложим на нашите лични предпочитания и сами направихме салатите си. Изборът от продукти е наистина огромен, а консултантите са невероятни! Изключително важно е хората, които правят храната ти наистина да се вълнуват от това, което правят. Момчетата бяха супер позитивни и работеха със страст и усет към предлаганата храна. Те ни помогнаха с избора на дресинг, предлаганите вкусове са много различни от тези, с които сме свикнали. Аз добавих ментов дресинг към моята салата и може би първите ми хапки бяха 50/50 дали ще успея да я изям. Но после свикнах с вкуса и определено бих опитала отново. И двете салати, които си направихме бяха със страшно вкусно месо, което беше много добре изпечено.

Допълнихме салатите с фреш и смути. Моля ви, ако опитвате смутитата, то задължително да си вземете ягода с пъпеш. Най-вкусното смути, което скоро съм пила.

Това, което уви не опитахме бяха десертите 🙁 и още тези дни ще поправим грешката си!

Salad Box е модерно място, място, в което можеш да намериш вкусна и здравословна храна, място, което трябва да има не само в София, а из цяла България. Силно вярвам, че с малки крачки ще започнем да градим по-здравото си аз, чрез храната и движението…нищо не би ни направило по-щастливи и по-здрави!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.