Travel

Романтично бягство в Милано

Винаги съм обожавала Италия още преди дори да се докосна до нея. Едва преди две години успях да осъществя тази моя мечта и така се озовах в Рим. Прекараните две седмици в Италия наистина ме накараха да се влюбя в нея. Но пък красотата на Италия ме накара да разбера още нещо, че едва когато си влюбен можеш истински да се докоснеш до нея.

Днес съм повече от убедена в това…

milano

Този път градът бе Милано, чиято красота ме грабна със зърването на Duomo. Може би цял живот няма да забравя красотата, която буквално като вълна ме заля заставайки пред катедрала. Вълшебно е цялото усещане, когато стоиш на площада и си застинал пред красотата на всичко, което те заобикаля, в този момент. А това остава нашият първи запечатан спомен от това място.

milano

Едва успяхме да се откъснем от красотата на Duomo и първото нещо, което направихме бе да се насладим на невероятната италианска кухня. Изкуши ни малко ресторантче сгушено в една типична малка уличка. Пастата определено беше много добра, но човек като мен, който рядко прави разлика между видовете и сортовете вина мога да кажа, че това бяло вино определено ме впечатли. Мястото е Italy Restaurant, ако и вие искате да се насладите на чаша хубаво италианско вино. След това беше време да разгледаме галерия Виктор Емануил, търговски център като никой друг. Невероятно съчетание на луксозни магазини със старинна архитектура.

milano

milano

Следващият ден посетихме катедралата и тераса на покрива и. Моят съвет е да направите това в по-ранните часове на деня, ако искате да си спестите дългите опашки за влизане. Защото е нещо, което не можете да си позволите да пропуснете. Магично място, което спира дъха ти с красота и чудовищни размери. Ние се качихме до терасата по стълбите, които са около 170-180 по наши сметки хаха. Гледката, която се разкрива отгоре е великолепна – прекрасният площад, галерията Виктор Емануил и изобщо целият град. Колкото и време да прекарахме не ни стигна, гледката просто те завладява.

milano

milano

milano

milano

milano

milano

Градът наистина притежава невероятен чар и разходките из него са истинско блаженство.

Още едно страхотно място за хапване, което ни бе препоръчано и аз сега силно препоръчвам е Ristorante Pizzeria del Drago.  Невероятна кухня и невероятни порции 🙂  Неизменна част от чара на Италия е храната, на която не мога да се наситя. Както и подобаващия край на един обяд с малко или с малко повече джелато (Ciacco. Gela to senz’altro). И така нещо, без което дори и едно романтично пътуване няма как да мине щом сме в Милано е шопинга. Удоволствие е дори само да се разходиш из магазините, да усетиш атмосферата и да се насладиш.

milano

Последният ден отпразнувахме една специална за нас дата, в едно повече от романтично място Тераса Аперол. Отпивайки тези коктейли и наслаждавайки се на гледката към Duomo бе един от най-прекрасните моменти в живота ми. И някак винаги имам усещането, че тогава времето спира за секунда, за да запечата дълбоко спомена за тях.

milano

milano

milano

milano

Казахме си чао с Милано, така както му казахме здравей със спомен от величественото Duomo.

milano

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.