Travel

Седемте рилски езера – красота, която спира дъха

Този път ще ви споделя за две отделни пътувания до различни краища на България.  За мен тези две места са сред задължителните за посещение. В тази статия ще ви разкажа за първото от тях, а  в следващата очаквайте да разберете кое е другото място.

И така тoва невероятно красиво и зрелищно място е Седемте рилски езера. Виждайки ги вече съм повече от убедена, че живеем в късче от рая. Толкова много природна красота събрано в една малка страна. Моят съвет е гордейте се с България и красотата, до която можете да се докоснете само на ръка разстояние от вас.

Това, което представлява красотата им, никога не може да бъде описано или разказано.

 

След като стигнахме хижата започна и нашия преход. Поехме по пътека, която минава до самата хижа, т.е обратно на групата от хора, които бяха поели по пътека срещу хижата. Ние предпочетохме да се върнем по нея. Тръгвайки по пътека ми се искаше да спираме на всяка крачка, усещането е все едно си тотално нов и различен свят. Това величие и красота на природата, което се заобикаля те кара да видиш света по друг начин. Преходът е дълъг и малко изморителен и някак не се усеща.

Нашата цел преминавайки през всичките езера бе да стигнем до върха, от който се виждат всичките езера. Може преходът от петото езеро, което за мен бе и най-красивото (Бъбрека) до самия връх е най-труден и доста стръмен. Но пътя виждате и останалите две, така че ако ви мине през ум да се откажете, то те ще ви вдъхнат сили. Качването на върха и гледката от там е едно от най-магичните преживявания в живота ми. Красота, която искаш да запечаташ завинаги в съзнанието си.

Ние бяхме там около 17:00 часа тръгвайки от хижата в 12:00 часа. При много спирания за снимки си беше страхотен успех хаха. Прекарахме там поне час и след това се отправихме обратно към хижата. По пътя на обратно също не спряхме да се дивим на тази магична красота, която на фона залязващото слънце беше просто невероятна.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.