Лятото официално е тук, време е за плажни емоции, слънце, пясък, море…ах, колко го обичам този сезон!Разбира се, и в този сезон няма как да пропуснем грижата за косата и страхотния стайлинг.Затова днес ще ви покажа кои са “must have” продуктите, уредът, без който не мога и няколко тренди аксесоари за коса.

Така, че разделям тази статия на основните стъпки грижа и стайлинг.

Започвам с грижата за косата още под душа, тъй като особено през летния сезон косата е много по-суха и изложена на много неприятни външни фактори, които я увреждат.

Задължителен продукт за подхранване е маската за коса.

Тя съживява косата, хидратира и заздравява косъма. Маската, която аз използвам е с марка Gisou, тук можете да намерите повече информация за нея. Оставам с нея от 5 до 10 минути след като съм измила косата си и след това я измивам. Ефектът от тази маската е моментален.

Следващата стъпка е термозащитен спрей.

Без значение дали суша или стилизирам косата, винаги я напръсквам със защитен спрей, тъй като той я предпазва от вредните UV лъчи, освен от топлината на уредите. Продуктът, който използвам аз е с марка Philip Kingsley термозащитен спрей Daily Damage Defence. Използвам го преди плаж, както и когато просто излизам на разходка през топлите дни. Така косата ми е предпазена и ухае невероятно.

Третият продукт, който смятам за задължителен е олиото за коса.

Особено през лятото, когато косата губи блясъка си и е по-непокорна (най-вече по време на морската ни почивка) е истинско спасение. Олиото помага за хидратиране на косата, блясък и заглаждане на стърчащите косъмчета. Освен това, ако оставите косата си след плаж, без да я сушите и я оформите в плитка с олио, ще имате идеално гладка плитка, а след това пък много леки и приятни вълни. Олиото, което използвам аз отново е на Gisou, няма да изпадам в обяснения за него, тъй като в тази статия можете да научите всичко за него.

Тъй като работата като инфлуенсър е и свързана с много пътувания и ангажименти. Извън това самите ние с Дани пътуваме много и като една жена, която иска винаги да изглежда добре се старая и косата ми да бъде винаги добре стилизирана. Но пък и не съм фен на сложните и тежки прически и многото лак. Просто добре поддържана коса, с добър стил.

Въпреки това за целта е нужно носене на различни маши за едри, дребни къдрици, преса за изправяне и какво ли още не. А в багажа ми накрая не остава място. Но това лято ще бъде различно и затова бързам да споделя с вас, как този проблем ми беше решен. От „Спектрум Брандс България“ и Remington се свързаха с мен, за да ме поканят в техния офис, да ми преставят най-новата си преса за изправяне и къдрене Curl & Straight Confidence и в случай, че съм заинтересована, да ви разкажа повече за нея срещу определено възнаграждение. Е, известно време ползвах пресата и мога да кажа, че е невероятен уред, който ми гарантира страхотно изправена коса, а в същото време мога да направя леки вълни или пък добре навити и оформени къдрици. Изобщо всичко, за което може да мечтае една жена в един уред! Сега буквално я пъхам в багажа и знам, че няма нужда да мисля какви прически ще си правя, за да преценя някак какви уреди ми трябват.

Още по-хубавото е, че пресата се грижи за косата едновременно с отличния стайлинг.

Ето и няколко от качествата на пресата, които лично мен ме впечатлиха и определено забелязвам разликата, в сравнение с други маши и преси, които съм използвала.

  • Пресата има дисплей с 5 температури от 150° до 230°, така нагласям температурата спрямо моята коса и състоянието, което е в момента.
  • Керамичните плочи са обогатени с антистатичен турмалин, който ми помага лесно да изправям или къдря косата си, без да имам стърчащи коси от наелектризиране.
  • Бързо загряване за 30 секунди, което така пести от времето ми, а в същото време пък ако случайно забравя пресата включена, тя автоматично се изключва след 60 минути

Няма как и да не спомена страхотния дизайн на плочите, който просто прави къдренето на косата лесно като детска игра.

И така вече не ми трябват хиляди уреди за отлично оформена коса, а в багажа това лято ще имам повече място за бански 🙂

Желая ви едно незабравимо лято и се надявам, че моите съвети ще допринесат за вашата прекрасна визия и слънчево настроение!