С този пост давам старт на модната категория в HealthyInspiration.

Моят път в сферата на модата

За модата мога да говоря много, но най-лесно тя се изразява чрез визуалното. Модата е неизменна част от мен откакто се помня. От малкото момиче, което носеше роклите на мама, до модела и момичето, сбъдващо мечтите си. Огромен късмет е, че имах възможността да се запозная с модата, както пред обективите и на подиума, така и backstage.

В студентските ми години работех като модел във Visage Model Group, а впоследствие работех и за една от най-успешните български модни къщи Astella Atelier. Това да бъда човекът, който представя дрехата, и този, който помага за нейното създаване, ми помогна да осъзная много неща за модата и как се развива тя през годините в България. Успях да се запозная и с много коафьори, гримьори, стилисти и дизайнери. Нормално едни от тях да са оставили чувство на гордост в мен, че имаме такива професионалисти, а други да са разчитали само на едно име и да не са оправдали моите очаквания. Смятам, че наистина успях да видя повечето от тези хора в истинската им светлина, защото съм работила с тях и като модел и като част от екипа на модната къща.

Модата определено има много и различни лица и смея да твърдя, че много от тях тук в България са криворазбрани. Щастлива съм, че тенденцията за блогъри и инфлуенсъри се настани и в нашата страна. Макар и да сме далеч от световните измерения на тази сфера, то имаме малко, но качествени инфлуенсъри, които представят модните тенденции на добро ниво и правят наистина смислени неща в тази посока.

След всичко казано до тук се надявам, че споделяйки моя личен стил, различните тенденции и най-вече начина, по който аз възприемам модата, ще ви вдъхновявам и ще можем да си бъдем взаимно полезни.

Исках да стартирам не само с пост, който да представя конкретен outfit, но и той да бъде едно подобаващо начало на новата тема в блога. Може би е малко клиширано, но Милано, столицата на модата, е мястото, което избрах да заснемем няколко снимки за старт на моето fashion вдъхновение.

С какво съм облечена на снимките?

Полата, която нося е от Shade и е единствената червена дреха в гардероба ми, но откакто си я купих, я нося постоянно. Достатъчно ефектна е и може да се носи просто с едно изчистено черно поло, както направих аз. То, както и чантата, са от H&M. Любимото ми палто пък е от Zara и е в страхотен зелен цвят, който хвърля светлина в иначе сивите зимни дни.