Food & Health

Blueberry Banana Layered Smoothie

Днешната ми рецепта е вдъхновена от т. нар модни тенденции при смутитата. Да, дори и при тях вече следим тенденции свързани с декорация, съставки и текстури. Аз не обичам да следвам всяка нова тенденция, но красотата, с която изпъкват тези смутита определено ме спечели.

smoothie

Другото ми вдъхновение всъщност дойде от възможността да приготвям много по-лесно и бързо смутита. Изключително важно е да се наслаждавате при приготвяне на храната и това се получава, само когато уредите, които използвате спомагат за това и са наистина ваши помощници. За тази рецепта мой помощник е сокоизстисквачката 3 в 1 на Russell Hobbs, която имам от съвсем скоро, а вече използвам при приготвяне на закуски, обеди и вечери. Уредът е три в едно, защото има страхотна комбинация от приставки, с които го използвам като сокоизстисквачка, цитрус преса и блендер.

За днешната рецепта ще използвам приставките за блендиране, които са три. Най-готиното за мен, когато използвам уреда за блендиране, освен че за секунди се справям със закуските, и лесно мога да си го взема с мен на път или в залата, защото чашата има капачка, през която мога да отпивам. Очаквайте скоро и още предложения за здравословни рецепти с този уред на Russell Hobbs.

smoothie

Днешната рецепта изисква малко повече време, но това е само първия път докато усетите начина, по който да го приготвяне и консистенцията на леърите, която ви е необходима. Чудех се дали красотата на смутито ще отговаря и на неговия вкус и определено се изненадах приятно. Когато отпивам от смутито различните вкусове се сместват толкова приятно и в същото време мога да се насладя и на всеки един по отделно. Леко тръпчивият вкус на горските плодове в комбинация със сладостта на последния слой от смутито са наистина едно неустоимо и много приятно изкушение.

Това смути е в унисон с времето и е един страхотен начин да се подготвите за лятото. Горските плодове в първите два слоя са изключително богати на антиоксиданти, които благоприятстват за добрия вид на кожата и съдържат много малко калории. Чиата спомага за редуцирането на килограмите заради ниската си калоричност и способността и да абсорбира голямо количество вода и така да се раздува в стомаха. Въпреки съдържанието на въглехидрати, бананите спомагат също така при отслабване, именно защото засищат задълго и са добър източник на фибри, магнезий, цинк, желязо и други.

smoothie

За мен смутитата са идеална храна за здравословен старт на лятото и сигурен начин за влизане във форма. Какъв по-добър метод за красиво и здраво тяло от вкусна, красива, полезна и не на последно място бърза за приготвяне храна.

Сега е време и за рецептата…

Необходими продукти(за едно смути):

Първи слой:

½ банан

растително мляко (количество, колкото да покрие банана)

1 шепа горски плодове

Втори слой:

½ банан

2 суп. лъжици кисело мляко

7-8 боровинки

½ суп. лъжица чиа

Трети слой:

1 банан

растително мляко (количество, колкото да покрие банана)

1 суп. лъжица овесени трици

5-6 лешника

1 ч. лъжица мед

За декорация:

горски плодове

чиа

лешници

Начин на приготвяне:

Блендирате всеки слой поотделно, наливате един по един в буркана и поставяте за 10-15 мин във фризера. Накрая декорирайте както пожелаете. Аз го направих с горски плодове, малко чиа и 1-2 лешника.

Малък съвет е да наливате втория и третия слой с обърната лъжица, за да бъде по-плавно и да избегнете смесване на слоевете. Ако нямате време да чакате за лекото замразяване на леърите.

smoothie

smoothie

smoothie

smoothie

smoothie

blueberry banana layered smoothie

Хранете тялото си с качествена и добре приготвена храна и не забравяйте, че красивият вид на храната е не по-малко важен от нейния вкус.

*Сокоизстисквачката Russell Hobbs 3в1 ми беше осигурена от Спектрум Брандс България, за да я изпробвам

Happy life! Healthy life!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.