Балът е едно от събития в живота на всеки човек, което някак очертава края на един етап от него и поставя началото на друг.

В днешната публикация обаче смятам да обърнем внимание на това как да изглеждаме перфектно на този важен ден. Ще ви споделя няколко съвета от изминалия мой бал и идеи за визии за предстоящите балове.

Колкото и важен да е един ден, не ставайте негови жертви! Това e пърият съвет, който мога да дам.

Важни съвети от личен опит!

Целта на този ден е в това да бъдете мега щастливи, усмихнати, да викате и пеете на воля и изобщо да ви е едно леко на душата! Не забравяйте всички тези неща, поставете ги преди  размазаното ви червило и скъсаното копче на роклята.

Аутфитите, които съм подготвила са представени не само от мен, но и от моята близка приятелка Елица, която можете да видите като репортер в българската модна телевизия Code Fashion. С нея се запознахме точно около нашите балове и затова някак ни вървеше заедно да заснемем и тази страхотна бална фотосесия.

И двете имаме опит пред обектива и на модния подиум, но и като изключим това и двете споделяме едно мнение по няколко важни въпроса свързани с баловете.

Основното правило е да не прекалявате с инвестициите и да купувате качествени артикули, които да ползвате и след бала. Не ви е нужна най-скъпата рокля, за да се чувствате красиви или най-високите обувки, които да захвърлите след бала. Моят личен опит го показа, всичко което си купих за бала и изпращането ми от училище после носих и все още нося години след това (хаха няма да споделя точно колко са). Единственото, което така и не направих, но пък смятам, че не е късно и сега е да направя от дългата си бална рокля къса. Така инвестицията в нея ще е оправдана.

Друг съвет свързан с дължината на роклята, които и двете с Ели споделяме е, че трябва да бъде дълга. Наистина малко са поводите, в които можеш и трябва да си позволиш дълга рокля. А това събитие определено е такъв повод! Както казах след това можете да я направите и къса, ако моделът го позволява, но опитен дизайнер няма как да не се справи.

Също така можете да си изберете рокля от две части, която да бъде дълга за по-официалната част, а след това се отдадете на парти и танци с късата и версия.

Аксесоарите

Правилото с обувките е само едно – Удобни! И задължително пробвани много преди деня на бала. И не, не избирайте цветът на обуките спрямо роклята…майките и бабите ни са го правили достатъчно! Експериментирайте и направете обувките си дори акцент във визията ви.

Продължавам темата с аксесоарите. Тях изберете спрямо роклята и това, което тя ви позволява. Аз винаги съм обичала нещо леко и дискретно, ако ще поставям няколко аксесоара. Ако ще бъде само едни като например обици, на каквито заложихме в нашите предложения за празнична визия, то нека бъдат по-пищни и отличаващи се. За тази сесия избрахме обеци от HeleneDia, които определено разполагат с разнообразие от цветове и форми. Сигурна съм, че ще ги слагате често и след бала.

Не забравяйте и за визията на вашия кавалер

Преди да премина към темата за роклите, искам да отбележа нещо важно. Мили дами, кавалерът ви трябва да носи задължително нещо, което да прави препратка към вашия аутфит. Най-лесно е както в случая да добави една кърпичка в цвета на роклята ви, семпло и елегантно. Нашият модел Юли изглежда безупречно в костюм в черно, с лекия акцент в червено. При мъжете също трябва да се залага на аксесоарите, те могат елегантно да допълнят визия.

Нека да поговоря и за цветовете на роклите. Може би първото нещо, с което започват дилемите на бъдещите абитуриенти.

Много световни дизайнери залагат на светлосиньото и лилавото. Можете да направите и комбинации от двата цвята. Ако ви се залага на сигурно, червеното или златното, винаги са верен избор. Може би най-актуално през този сезон е бледо розовото, което малко отива към лилаво. Така наречения цвят на 2018 – ultra violet. Всички цветове, които са негови производни са изключително актуални.

Във фотосесията ни присъстват всички тези цветове в 4 много различни модела рокли, за да можем да ви бъдем наистина полезни при избора на правилната рокля.

Роклите

Лилавата и синята рокля, с които вероятно сте виждали и много известни личности са дело на невероятно талантливата дизайнерка Валериа Карло. Нейните рокли можете намерите в бутика и, който се намира на ул.”Иван Денкоглу” 2. Освен тeзи страхотни модели, можете да откриете наиситина много нестандартни и уникални рокли, с които няма как да не останете незабелязани. Също така разполагат и с рокли от две части, които както вече споменах са страхотно решения за празника.

Страхотната бледо розова рокля пък е дело на дизайнерките Соня Атанасова и Силвана Данаилова, които направиха и моята бална рокля. Изпитвам особен сантимент към Princess Fashon Studio и красотите, които те творят. В техния бутик се пренасяш в една романтична приказка, от която не искаш да излезеш, можете да го откриете на бул. Витоша 192 . А аз може би скоро ще се насоча отново към него, за да обмислим някои варианти за скъсяване на моята бална рокля 🙂

Червената, къса рокля пък е творение на един невероятен екип от майка и дъщеря, обединени под името Shade. В бутика им, който се намира на ул.Солунка 34 ще откриете толкова много вдъхновение и красота, а тази уникална рокля обсипана с рози е едно бижу, което ще носите още хиляди пъти след бала.

Нещата, за които трябва да се помисли около бала са много и точно затова ще завърша с още три неща, без които балът няма да бъде завършен.

Прическата е нещо, което отново трябва да съобразите с роклята, но пък е нещо, което и сама, ако сте по-сръчна, можете да направите. Днес тенденциите вървят към много семпли коси. За хубавата и поддържана коса е нужно само да бъде стилизирана небрежно. Опашките също винаги са перфектен вариант за вечери, пълни с много танци.

Гримът

Гримът е нещо, което трябва да бъде изговорено с добър гримьор, който наистина е специалист и ще вземе предвид както вашите желания, така и това, което би отивало на вашето лице и излъчване. За нашия прекрасен грим се погрижи Цветелина. Основното правило в гримирането важи с пълна сила и тук – подчертайте само една част от лицето си. Изберете силен грим на очите или пък акцент в червилото. Важното е да направите пробен грим, за да сте спокойни в деня на бала. Аз например не направих такъв на моя бал и след това малко съжалявах, но пък не позволих на дребно нещо, като това да бъде препъни камък за доброто ми настроение.

И този ден ще мине като една секунда, а след това ще ви останат само прекрасните спомени, които ще рисуват усмивки на лицата ви! Но за да не избледнеят те никога, определено ви трябва професионален фотограф, който да запечата всеки момент от този специален ден. Това е още една грешка от моя бал, която сега бих искала вие да избегнете. Положили сте толкова много усилия за перфектния си външен вид, а нямате фотограф, който да снима целия ви бал и всички страхотни моменти. А пък за видео от бала…за това изобщо не бях се сетила тогава.

За да имате страхотни снимки и видео от вашия единствен бал и така специален момент можете да се доверите на Даниел Спасов и Shape Style Studio, който засне тази прекрасна фотосесията.

Завършам статията с правилото на петте П-та, което ми сподели моята приятелка Елица.

Перфектната Подготовка на Представлението винаги Предотвратява Провала му!