Един неочакван ангажимент свързан с нашето студио, ни отведе в Лондон. Така и не бях ходила там, но някак не знам защо не представляваше голям интерес за мен. Въпреки това, много се развълнувах от новината за пътуването и повода да отидем в Лондон.

Все още не мога да разкрия повече информация за работата ни там, но бяхме ангажирани като екип – Дани в ролята си на видеограф, а аз като модел. Снимахме реклама за един иновативен и много красив продукт. Надявам се, че скоро ще ви споделя повече и най-вече ще мога да покажа повече.

В рамките на 4 дни успяхме да обиколим много места из Лондон – различни локации за снимки, неща, които ние самите си бяхме набелязали, и други, които моята приятелка Сандра, която живее там, ни показа. От всичко това успях да събера моите топ 10 места, които да посетите и със сигурност да си направите страхотни снимки. Освен идеалните места за снимки, определено локациите са едни от най-красивите и впечатляващи неща в Лондон.

Ако сте блогър, инстаграмър или човек, посветен на социалните мрежи, то знаете термина instagrammable – място което би изглеждало страхотно за снимка в социалните мрежи и най-вече инстаграм. Разбира се, освен страхотно място ви трябва добра техника (фотоапарат/телефон), който да прави качествени снимки, някой, който да ви снима на тези места (instagram boyfriend/husband) и добри умения за обработка на снимки.

Ако имате нужда от съвети при избор на техника или програма за обработка, то можете да ми пишете и Дани, който е едно истинско инстаграм гадже, но по-важното професионален фотограф, ще ви даде много съвети за това. Той вече има и YouTube канал, в който можете да научите много за фотография, видео заснемане, обработка и още много.

А сега е време да споделя 10-те места:

  1. Westminster Abbey Тук можете да направите, както стандартна снимка отпред, така и такава от някой по-различен ъгъл, за да избягате от клишето. Снимките на мен и Дани са направени до катедралата в една малка градинка, веднага щом пресечете пешеходната пътека до входа на абатството.

2. St. Paul’s Cathedral сама по себе си е страшно впечатляваща сграда, но за да направите наистина страхотна снимка, трябва да се потрудите. Всъщност има един много различен ъгъл на катедралата, от който поне аз се впечатлих доста. Трябва да отидете в търговския център Оne New Change и там ще видите как между стените на сграда се вижда катедралата и в същото време се отразява в тях. С асансьора пък можете да се качите до покрива на сградата, където също се разкрива невероятна гледка към катедралата.

3. Neal’s Yeard Това е едно страхотно пространство между няколко много цветни сгради, в което можете да поседнете на някоя пейка или да изпиете чаша чай в някое от кафенетата. Мястото е страхотно за снимки и някак цялата му атмосфера бива уловена в един кадър.

4. Belgravia Това е един страхотен район, в който на всяка крачка можете да намерите място, къща, заведение, уличка или някоя красива врата, с която да направите наистина добър инстаграм кадър. Това са няколко снимки, които заснехме по време на разходката ни.

5. В Belgravia се намира и едно от най-известните и снимани местенца в иснтаграм, а именно Peggy Porschen. Няма как да го пропуснете, ако сте на лов за красиви снимки. Там ви трябва истински късмет, за да си намерите маса. Ние явно го имахме и се настанихме на една малка кокетна маса отвън, тъй като времето го позволяваше. Там задължителна снимка е тази пред входната врата на заведението, която е обсипана с цветя и изглежда наистина много красиво. Останалите кадри можете да оставите на въображението си, защото там определено то ще работи на пълни обороти. Задължително е да си поръчате някой сладкиш, защото изглеждат наистина добре, но за вкуса може да се поспори.

6. Notting Hill Още една локация, която е “must” в разходката ви из Лондон. Не знам дали беше късмет, но когато отидохме беше много спокойно и почти нямаше хора. Това е плюс, когато ти трябва време да заснемеш идеалния кадър. Цветните сгради са много красиви и някак ме накараха да си помечтая колко по-хубаво би започвал денят ми на тази цветна и така приказна уличка. В Nothing Hill определено има какво да заснемете.

7. The Churchill Arms  Това място си го бях набелязала още в България и не сбърках. То крещи Лондон, просто е уловило духa на този град и е чудесно за снимки.

8. Farmer Street Тази улица я намерихме съвсем случайно, разхождайки се. Ако не успеете да посетите Nothing Hill, то тази уличка също ще ви свърши работа, защото къщичките на нея на мен лично ми харесаха повече и изобщо някак го усетих като моето място. Тук има толкова много страхотно оцветени къщи и врати, че може би трябва да си отделите повече време, за да се насладите на усещането, което носи тази улица.

9. Няма как да пропусна Tower Bridge. Тук трябва да заложите на въображение, за да направите някоя различна снимка или да намерите интересен ъгъл. Ние нямахме много време и направихме максималното със снимките ми от там. На самия мост според мен могат да се направят още много интересни кадри.

10. Завършвам с London Eye, но за да избягаме от стандартните снимки, ви представям нашия прочит на това така емблематично място. Нощен Лондон е не по-малко красив и наистина трябва да се види. Може би са нужни малко повече умения за заснемане на нощни снимки, но пък си заслужава.

Червените телефонни кабини също са задължителна снимка, но пък твърде стандартна и туристическа. Все пак си направете за спомен или намерете интересен начин да разчупите малко снимката. Друг вариант е да намерите по-рядко срещаните черни кабини.

Надявам се, че съм ви била полезна, а аз ви обещавам още интересни места, съвети, снимки и може би видео от следващото ми пътуване до Лондон!

В моя канал пък можете да видите и травъл влога ми от следващото ми пролетно посещения в красивия Лондон.