В днешния пост ще ви разкажа за едно страхотно лятно бягство, което направихме с Дани. Това лято успяхме да си организираме по нещичко за почти всеки уикенд и да се насладим на много и различни места.

Към края на юли се отправихме към хидропарк “Вятърните Мелници” и под отправихме имам предвид едни двайсет и няколко километра от София. Честно да си призная обожавам да пътувам, но дългите пътувания понякога ми идват в повече, именно затова местоположението на комплекса е първото нещо, което харесах в него.

Пак да си кажа, че аз съм огромен любител на морето и го предпочитам пред всичко друго, но след трите дни и това невероятно разнообразие от басейни и атракции определено промених мнението си.

Какво друго правихме освен да се забавляваме и почиваме около басейните?

Нека започна от това, че да отседнеш в мелница е нещо, което не ти се случва всеки ден и на мен много ми хареса. В тези три дни не ми е доскучало и за момент, комбинацията от релакс около басейните и атракции като водни пързалки е супер готина. Ще кажете, че колкото и да е готино, това са си три дни. И сте прави, но има още толкова много неща, които могат да се правят като разходка с водно колело, конна езда, да разгледате зоо къта, да си се излежавате на хамак около красивото езеро. Не знам дали ще ви изненадам, но първото нещо, което направих пристигайки не беше да се потопя в някой басейн,  а да се насоча към зоо къта, в който се изненадах от броя и разнообразието на животни. Страшно много обичам животни и вярвам, че досегът с тях е част от една пълноценна почивка. Конната езда я оставих за следващото ни ходене, а разходките около езерото и излежаването на хамаците си правех доста често, наистина ме откъсваше от всичко, невероятен релакс.

Плажни емоции

Следобедите най-често прекарахме около най-големия басейн, който ми е любим, с коктейл в ръка и нещо свежо за хапване, излежавайки се на някой шезлонг. Водата в него е страхотна, огромен е, така че да се чувстваш комфортно дори когато има много хора. Пишейки това някак отново се размечтах, бих искала да бъде постоянно лято и всички дни да минават така. А когато излежаването ни идваше в повече идваше ред на страхотните пързалки, за които ми трябваше едно спускане и вече нямах спиране поне за час хаха.

Не съм споменала, но на снимките можете сами да видите, че Вятърните Мелници е един цветен рай, толковаааа е красиво, че нямам думи, с които да го опиша. През цялото време се чудех кой и кога поддържа тези цветя и изобщо всичко в комплекса. Много приятно усещане оставя това, че нещо толкова красиво освен, че е създадено продължава да се поддържа и развива.

От тази година в комплекса има и нова Deluxе зона с топъл басейн, в която има страхотни шезлонги и шатри и да си призная по-голямата част от престоя ни прекарах там. Хареса ми, че е предвидена за по-малко хора и наистина носи усещане за уединение. Излишно е да кавам колко е красива и тази зона, а входът към нея е едно от най-instagrammable местата, които наскоро съм срещала. Казвам това за всички дами, които ще се запътят натам, но освен това няма как да пропуснете и цветната стена, която също се намира в Deluxе зоната. 

От сутринта и закуските на терасата с невероятна гледка до вечерните разходки с чаша вино в ръка, на залез, по най-красивия и романтичен мост, намиращ се на езерото, тези дни в хидропарк Вятърните Мелници бяха едно от най-прекрасните изживявания.