Повечето хора асоциират здравословния начин на живот само с хранене и спорт. Това обаче е само една малка част от цялата картина.

Моята цел, стартирайки Beauty категория в HealthyInspiration, е да покажа, че неизменна част от здравословния, балансиран и щастлив живот е грижата за нашата кожа, коса и нокти.

За първата си статия по темата се спрях на една марка за козметика, която ме спечели със своята философия:

“Handmaids приготвяме чиста храна за кожата”

Наистина е важно да храним, тялото си както отвътре, така и отвън. Това е пътят към здравото, красиво и щастливо аз.

Продуктът, който опитах, е лосион, но не за тяло, а за лице. Дневният лосион за лице на Handmaids с жасмин е в малко шишенце от 30 мл. Още от пръв поглед много ми хареса дозаторът, чрез който лесно регулирам количеството лосион.

Използвам го повече от десет дни и определено не прилича на никой продукт за лице, който съм използвала. Още от първото нанасяне се впечатлих колко бързо, буквално за секунди, попи в кожата ми. Ароматът му е доста силен, но ако сте използвали био козметика, в повечето случаи тя има наситен и по-траен аромат. Нанасям го през деня, когато нямам грим върху лицето си. Ако имате чувствителна или смесен тип кожа, то този лосион е много подходящ за вас. Аз имам смесена към суха кожа и лосионът определено успява да я хидратира и подхрани.

Съставки и действие на лосиона

Съставките на лосиона са наистина прекрасни. Маслата, които съдържа, са арганово масло, жожоба, вечерна иглика, заедно с розова вода. Лосионът е подходящ и за зряла кожа заради съдържанието на масло от вечерна иглика, което реструктурира колагена в нея и съответно забавя процеса на стареене.

Това, което прави лосионът толкова добър продукт за мен е, че прави кожата ми по-еластична и подхранена, като в същото време попива бързо и оставам с усещане, че нямам никакъв крем върху лицето си.