Нека си признаем, че колкото и да сме свикнали с добрите хранителни навици и със здравословната храна, лятото и почивките са си едно истинско препятствие за здравословния ни начин на живот. И точно затова реших да ви споделя няколко съвета какво правя, когато съм на ваканция.

Последната ни почивка с Дани беше в прекрасния Свети Влас, където отседнахме в страхотния Гранд Хотел Свети Влас. Там успях изцяло да спазя режима си на хранене, както и тренировъчния. Идеалното място, в което мога да ви покажа как минават моите дни, когато съм на почивка и какви са моите съвети и препоръки.

1. Нека започнем още от самото пътуване. Всъщност смятам, че храната по време на път се подценява от доста хора, но пък точно там в колата, самолета, кораба, нямаш друг избор освен просто да изядеш нещо, за да се заситиш. Но според това, с което пътувате и колко е дълъг пътя можем предварително да си приготвим нещо за изпът или просто да си купим нещо здравословно от магазина, което да вземем с нас. Много важно и определено един добър навик е никога да не поемаме на път без да вземем достаъчно вода с нас.

2.Опознайте предварително мястото/местата, на които отивате и какво ще се предлага в ресторанта, къде наоколо има магазини и т.н. Така ще имате поне няколко опции, за да си набавите хубава храна.

З.Закуската е най-важното хранене за деня, особено когато сме на почивка. Каквото и да ни очаква през деня, със сигурност имаме нужда от много енергия, която да сме си набавили от хубава и здравословна храна.

4.Смятам, че сутринта е и най-удачното време да се отдадем на малко спорт. Зависи от мястото, в което сте отседнали и дали имате на разположение фитнес или пък просто сте сред природата – влезте за час във фитнеса или излезте навън и потичайте. Това ще ви даде тонус и ще ви зареди за предстоящия ден. Знаете също така и колко важно е да не се пропускат тренировки веднъж, щом си започнал да третираш редовно. Именно затова си открадвайте малко време през почивката просто да се раздвижите. Ако пък имате и гледка като тази от фитнес залата няма да пропускате нито една тренировка! Определено това беше един от моите мотиватори да продължа да третирам и на почивката ми.

Все пак сте на лятна почивка…разходките по плажа и плуването в басейна и морето са страхотен начин за физическа активност и в същото начин да релаксирате. А когато басейнът и морето са на една крачка разстояние един от друг, то не ви остава друго освен да им се насладите подобаващо.

5.Не се изкушавайте от питиета с много захар, които нито ще ви разхладят по-добре, нито ще ви донесат енергия. Аз залагам на вода с плодове и много лед, която ще ме хидратира добре и също така ще ми донесе сладост.

6.СПА-то е прекрасен начин да се погрижите за себе си. Така ще си починете и в същото време ще сте се погрижили за тялото си. За мен това е задължително условие за добро прекраване и отличен релакс. Ако наистина търсите хотел с отлично СПА за вашата почивка, то няма как да сбъркате с Гранд Хотел Свети Влас. Аз останах много впечатлена и наистина прекарах много време в него. 

7.Страхотен начин да се погрижите дори повече от обикновено за себе си е именно на почивката си да отделите време за детоксикиращи процедури. Разбира се, това може да се извърши само, ако сте избрали място, в което се предлагат такива услуги. Тъй като почивката е именно затова да изхвърлим всичко ненужно от тялото и съзнанието си! Процедурата, която аз опитах в детокс център Pulse беше йонна детоксикация, която освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната система.

8.Последният ми съвет не важи само за времето, в което сте на почивка, но си мисля, че може би ще успеете да се справите по-добре тогава. С мен поне е така, когато имаш много време, красива гледка и приятна компания можеш да се насладиш на всяка хапка и да се нахраниш по-бавно с по-малко храна. Не е нужно почивката да значи, че трябва да си хапвате от всичко по много, изберете хубава и здравословна храна, споделете я с любимите хора и се насладете на мястото, на което сте.

Така всъщност протече нашата почивка, в която не успях да наруша навиците си и в същото време си починах, заредих се с много сили и енергия!

Видео от престоя ни пък можете да видите тук: