В днешно време ежедневието ни става все по-забързано и стресово. За жалост ни остава все по-малко време за любимите хора и нещата, които обичаме да правим.Точно затова трябва да поставяме времето с любимите хора над всичко. Всичко останало може да почака, но тези мигове прекарани заедно с близките и приятелите са безценни. 

Според мен много двойки забравят за тяхното време заобиколени от ежедневните битовизми, работата и ангажиментите. Честно да си призная и на нас с Дани започна да ни случва и то все по-често, от много работа и ангажименти да не успяваме да отделим време за нас. А няма нищо по-важно за една двойка от качественото време прекарано заедно.

Точно затова реших да ви споделя един от любимите моменти и ритуали, които спазваме с Дани поне веднъж седмично.

Каната от колекция Luna на Russel Hobbs и тостерът от колекция Luna на Russel Hobbs ми бяха любезно предоставени от “Спектрум Брандс България“, за да се уверя лично в техните предимства и да споделя с вас впечатленията си срещу определено възнаграждение.

Сутринта е най-добрият момент да започнеш деня с усмивка, позитивизъм и любим човек. Тогава някак светът е поспрял за малко. След кратко излежаване в леглото е време за закуската. Всеки път я разнообразяваме и заедно решаваме какво ще хапваме, пазаруваме продуктите и разбира се, приготвяме всичко отново заедно. Може би звучи като нещо малко и незначително, но именно в това време, което сме отделили за тези неща се крие и ключът – да бъдете заедно. В днешната статия ще покажа и няколко рецепти за бързи закуски, които можете да приготвите с любим човек. 

Винаги си разделяме нещата за приготвяне и правим едновременно всички хапвания. Много се забавляваме приготвяйки ги и също така междувременно си говорим за много неща, но гледаме да избягваме теми свързани с работата ни, за да имаме наистина нашето време с разговори, които ни карат да си починем и да се насладим на момента.

Като цяло повечето пъти избираме по-лесни закуски, но винаги или почти винаги са здравословни.

Този път си направихме любимите яйца на очи с малко морска сол, към тях запържихме и малко гъби. 

Разбира се, към тях добавихме и препечени филийки. Много обичам аромата на препечени филийки рано сутрин примесен с аромата на любимия ми чай! 

Точно затова ще ви дам и две идеи за солен и сладък вариант на препечени филийки. 

Вариант 1, който обожаваме и хапваме не само на закуска са препечени филийки с фъстъчено масло, банан и мед.

Вариант 2, който е много лек и приятен за закуска са препечени филийки с моцарела, чери домати и песто.

Някак се пристрастих към препечените филийки, откакто имаме тостера от серия Luna на Russell Hobbs. Първо да си призная ме спечели с невероятната си визия, толкова е красив, като бижу за всяка кухня.

Но нямах идея колко много време може да пести той. Има 6 степени на изпичане, според индивидуалните предпочитания, ние установихме, че на 3-та или 4-та степен хлябът е препечен както ние го харесваме. Много ми харесва и това, че филийките стават за секунди, страшно е бърз. Има три страхотни функции –  спиране на печенето, претопляне и размразяване. Все още не съм изпробвала функцията за размразяване, но тази за претопляне е нещо което използвам изключително често, а смятах, че няма да ми бъде полезна. Решетката за затопляне е голяма и на нея събирам два или три кроасана, филийки и други тестени изделия, които си хапваме.

Най-хубавото е, че не внимавам какъв е хлябът и дали ще се побере на дебелина или дължина, просто е перфектният размер тостер.

След което закуската ни продължава със смути бол. Винаги си правим смути, с което често експериментираме. Днешното включва 2 банана, ½ чаена лъжица спирулина, 1 чаена лъжичка чиа, ½ чаена чаша микс мляко от кокос и бадеми, замразени ягоди и кокосов флейкс за допълнение. Тук можете да видите още една рецепта за смути и повече за уреда, който използвам за тях.

И когато всичко е готово си правим по чаша чай и сядаме на масата, за да се насладим на храната и на времето прекарано заедно.

Ще споделя и с какво си приготвяме любимия чай, всяка сутрин. Както и топлата вода с лимон, с която започвам почти всяка сутрин. Електрическата кана от серията Luna на Russell Hobbs е страхотно улеснение за натовареното ежедневие, както и за добре прекарано време с любим човек и чаша чай. Вътре в нея има маркировка, която отбелязва количеството вода, което е необходимо за една, две или три чаши. Така винаги знам колко вода трябва да налея за себе си или за двама ни. Бързината, както при тостера е невероятна, за 55 секунди водата за една чаша е готова. Страничните прозорчета на каната пък са осветени с синьо, за да виждам кога водата ще кипне. Бутонът за лесно отваряне е страхотен и много улеснява и предпазва от опарване. С всички тези предимства каната наистина се използва и от двама ни постоянно и е удоволствие да си отделяме по 30 минути на ден, в който просто да изпием чаша чай. За дългите ни закуски определено не оставаме само с по една чаша чай.

Надявам се, че с тази статия ще ви вдъхновя за повече пълноценно време прекарано заедно с любимите хора.

Колкото и да страдате от липса на време, то винаги може да отделите половин час или час за най-близките. Да изпиете чаша чай, да закусите или да се разходите в парка. Просто направете приоритет времето с близките си! 

В края на 2018 можете да си обещаете, че от новата 2019 година ще цените повече моментите заедно и ще правите така, че да бъдат все повече!