Сега ще се фокусирам само върху летните ни дестинации и ще споделя моите 5 най-любими места от това лято.

Още в началото на пролетта с моя приятел решихме тази година да пътуваме повече и то най-вече из България. Винаги съм обичала да пътувам, но смятам, че съм видяла твърде малко от собствената ми страна. И така, от началото на пролетта обиколихме доста места и дори не сме ги броили, но пък имаше дни, в които успявахме да посетим три-четири места. Aко ме питате как и аз не знам, но може би се дължи на добро планиране и силно желание.

Днес обаче ще ви разкажа моите 5 любими летни местенца в България!

1.Седемте Рилски езера

за тях вече разказах в предишна статия. Затова само ще кажа за пореден път, че това място може да се конкурира по красота и природни забележителности с хиляди далеч по-познати места по света. Всяка крачка там те оставя без дъх. Чувствах се все едно съм в картина, един шедьовър. Гледката от върха към всичките езера е един от най-невероятните моменти в живота ми.

2. Язовир Въча

влюбих се в това място още минала година, когато се отправих към едно приказно място – село Ягодина. Признавам си, за първи път навлизах в дълбините на Родопите и не можех да се нарадвам на красотата, която ме заобикаляше. Тази година решихме освен да повторим пътуването до Ягодина, и да прекараме един уикенд на брега на Въча. Отново няма да влизам в детайли, които можете да прочетете в статията Лято на брега на Въча, но ако искате наистина да забравите за света и ежедневието, определено си отделете няколко дни за да отседнете на брега на това невероятно място. Всичко, което ви заобикаля, е планината и язовира, чувате само птиците и вятъра и сякаш времето е спряло.

3.Местност Буджака, Созопол

в началото на септември решихме да прекараме пет дни на нашето Черноморие, два от които на юг, и по-точно в местността Буджака. Да си призная честно, за първи път чувах за нея. А когато отидохме там се запитах защо. Невероятно място, което на мен просто ми навя съвсем различно усещане от претъпканите южни курортни градчета. И още от сега знам, че следващата година ще си отделим повече дни, за да му се насладим. Гледката от повечето хотели или вили там просто спира дъха, а и ти носи усещането за спокойствие. И, пак ще кажа, не приличаше на повечето курортни места по Черноморието. Разхождахме се по скалните брегове, които бяха на пет минути от вилата ни, където морето беше кристално чисто и толкова синьо. А изгревите и залезите бяха просто вълшебни. Локацията е страхотна и за плажуване на Градина или Смокиня, и за разходки в Созопол.

4. Нос Калиакра

най-красивата морска вода, която съм виждала в България. Прекарахме три дни на северното Черноморие, което за всички тези години не бях посещавала и толкова много съжалих. Разходката ни из Калиакра беше изумителна. Безкрайно море, синьо-зелена и тюркоазена вода и повече от седемдесет метрови скални брегове те карат да настръхващ при всяка крачка. Това място, уви, не бих могла да го опиша, просто трябва да се посети.

5.Село Тюленово и залив Болата

моят номер пет са две места. Брегът край Тюленово е уникален с кристалната си вода, пещерите и невероятните скални форми. Това място е недокоснато от човешка ръка, там цари безвремие и невиждана красота. Болата е уникално красив черноморски залив. Прекрасно съчетание на планина, пясък и море! Прекараните там няколко часа ме върнаха към детството ми и ме накараха наистина да се почувствам “на море” в истинския смисъл на думата.