Като човек, роден през най-горещия месец август и луда по морето, то определено предложението за уикенд на брега на язовир Въча не ми прозвуча много изкушаващо.

Но тъй като вече веднъж бяхме отскачали за малко до Въча и Вила Дива, а пък компанията ни беше страхотна, някак бързо се съгласих.

И, без да преувеличавам, този уикенд беше наистина страхотен. Ако и вие се чудите какво бихте правили на една вила на брега на язовир цели два дни, то пак си помислете. Аз ще бъда кратка в разказа си, защото видеото, което ще видите, говори само.

Оставяш ежедневието и колата си на единия бряг, за да се озовеш от другата страна в…рая

Нужни ни бяха 2 часа и половина да стигнем от София до Въча. На брега от страната на пътя ни очакваше собственика на Вила Дива, за да ни закара с лодка до самата вила. И точно тук аз забравих за всичко – красотата, която те покорява, е невероятна. Пътуването с лодката до вилата беше страхотно преживяване, допълнено от залязващото слънце. Вечерта продължи с барбекю, музика и страхотната атмосфера, която цари на това място. Събота сутрин се събудих по-рано от обикновено, но в този рай се наспиваш много по-бързо. Излизайки от вилата, чуваш тишината, примесена с песента на птичките, и изпиваш сутрешното си кафе, облян от слънчевите лъчи и невероятното спокойствие. Това, което направихме за обяд, беше една страхотна разходка с лодка из язовира и вкусен обяд в едно от заведенията на брега, в което хапнахме прясно уловена рибка. След това беше време за една малка следобедна почивка и към 18:00 се отправихме към едно от местата с най-величествената гледка, според мен, в света. Нагоре в гората след вилата има местенце, от което се вижда голяма част от язовира и заобикалящата го природа. Бяхме там по залез слънце, което направи гледката още по-невероятна и спираща дъха.

Една емоция, която ще запазя завинаги!

Вечерта си приготвихме вкусна вечеря, която беше допълнена от изпълнението на живо на гайда, което собственика беше организирал за всички гости на вилата.  Да бъдеш на такова място, заобиколен от такава природна красота под звуците на гайда е нещо, което не мога да ви опиша.

Денят, в който се озовах в средата на язовир Въча

Последният ден беше парти ден. Настанихме се на кея и там прекарахме целия ден. И се забавлявахме супер много като плувахме в язовира, танцувахме, разхождахме се с лодка. Или, ако трябва да бъде честна, аз не се возих на лодка, а просто се излежавах в средата на язовира. И така, неусетно, завърши този страхотен летен уикенд!

Всички снимки са от язовир Въча, защото много от вас ми писаха къде е това място.

Моето лято на брега на Въча…