Страхотно е да живееш в голям град и да имаш безброй удобства, които едно малко китно градче в Родопите не ти предлага. Не, тази статия не е за пътувания, тя е за градската джунгла и за това как едно градско момиче може да поддържа красотата си, въпреки вредните околни фактори.

Често виждам колко различно реагира кожата ми, когато избягам от големия град и отида на почивка сред природата или в някое закътано местенце из България. Тя буквално си поема въздух и се възстановява от „тормоза”.

Ежедневна грижа

Както всяка жена, и аз полагам грижи за добрия вид на кожата на лицето ми. Но предвид фактори като фини прахови частици, изгорелите газове и други замърсявания, е изключително сложна задача да предпазя напълно моята кожа. Винаги нанасям крем преди да поставя грима и, особено през пролетта и лятото, не пропускам той да бъде с фактор. Както и всички домашни грижи като маски и терапии определено помагат за красивия вид на кожата.

Серумът Hydro Effect на Lavera

Въпреки това никога не бях срещала продукт, който действа конкретно за предпазване на кожата от замърсявания в околната среда.

Продуктът, за който говоря, е серумът Hydro Effect на Lavera. Няма как да не споделя за пореден път, че това е марка, с която се запознах в началото на тази година, но бързо се превърна в една от любимите ми. Всички техни продукти за лице, които използвам, буквално променят кожата ми. Страхотни са! И точно затова реших да изпробвам и новия им продукт. Резултатът е, че вече не излизам от вкъщи без да го нанеса върху лицето си.

А сега и малко повече за него. Той е серум, който е изключително лек и изобщо не усещам при нанасяне. Нужни са ми две малки капки, за да го разнеса по цялото лице, а като мирис е много свеж и почти не се усеща. Нанася се преди крема за лице и попива за секунда, а после нанасям и грим.

Невидим филтър

Бих го определила като невидим филтър, който все едно прави преграда между кожата и всичко, което тя ще поеме през деня. Не влияе на кожата, ако е мазна или суха, така че спокойно може да се използва за всеки тип кожа. В същото време я предпазва, бори се с неблагоприятното въздействие на свободните радикали и я изглажда.

Всички съставки са 100 % натурални. Тези, които ще намерите в серума, са: натурална хиалуронова киселина, био алое вера и био водорасли.

Така кожата ви ще се чувства като на почивка сред природата, далеч от замърсяванията в големия град!