Какво си представяте, когато чуете Солна стая? Аз самата не знаех какво да очаквам. Точно затова ще започна с едно кратко описание на стаята.

Стените в стаята са покрити с висококачествена природна сол, а халогенераторът впръсква сух аерозолен натриев хлорид. Всъщност това, което се вижда, са много фини частици, които се забелязват във въздуха едва след 10-15 мин престой. От генератора се чува много лек шум и това всъщност сигнализира кога стартира и приключва терапията. Цялата стая е бяла с лека приглушена светлина, която да допринася за комфорта на посетителите.

Как влияе халотерапията (така се нарича терапията в Солната стая) ?

Това, което научих от собственичката на стаята, меко казано ме впечатли. Може би тук е момента да спомена, че стаите са две. Едната е за възрастни, а другата за деца. Дечицата, които посещават стаята, са изключително много, тъй като освен на възрастни, халотерапията повлиява много добре и върху здравето на децата. Това, което научих за хора с наистина сериозни здравословни проблеми, е невероятно. Деца с проблеми с дишането, кожни проблеми и дори деца с аутизъм се повлияват от терапиите в Солната стая. Смятам, че това е наистина чудесен метод за лечение на здравословни проблеми от такъв характер, защото всичко става по много лек и приятен начин, без неприятни усещания. Халотерапията влияе на кожата, дихателната, нервната и имунната система.

Как протече терапията при мен?

Това, което ми хареса още при първото ми посещение, бе усещането за спокойствие и чистота. Белотата на стаята някак ме предразположи да се отпусна на меките и удобни столчета и наистина да успея да се насладя на времето, прекарано в нея. Едно посещение трае 40 минути, в които ти просто си почиваш. Нещо, което първоначално мислех, че ще бъде непосилно за мен, се превърна в една от най-неочакваните ползи от посещението на стаята – необходимостта да се влиза без мобилни и други устройства. Единственото, с което замествах телефона, бе книга или списание. До тук не казах нищо за влиянието, което имаше самата терапия върху мен, просто защото тя ми даде и много повече – моите 40 минути спокойствие, релакс, време без телефон и най-хубавото е, че споделям всичко това и с любимия човек. Дори бих го препоръчала на много двойки, които от забързаното ежедневие не могат да си отделят достатъчно време един на друг. И така това, което почувствах първите пъти, беше най-силно изразено върху кожата и дишането ми. Носът ми протече, а дишането ми стана някак по-чисто и леко, а порите по кожата на лицето ми сякаш се отваряха. Аз все още продължавам терапиите, но смея да твърдя, че на този етап кожата ми е по-мека и гладка. Действието, което има халотерапията, всъщност е много повече от това, което реално мога да видя аз самата. Тя действа много по-дълбоко като очиства от токсините органите на дихателната система.

Място, в което мога да си почивам, да се чувствам добре и едновременно с това да се грижа за здравето си!

В това забързано и напрегнато ежедневие много често пренебрегваме нашите нужди, здраве и изобщо самите нас и времето, което имаме. Малките неща, като 40 минути в Солната стая, здравословната храна, 30 минутен крос в парка, са нещата, които ни правят по-щастливи и здрави! Правете място за малките неща в живота, за да видите голямата разлика!