През тази една година, в която с Дани започнахме да пътуваме повече из цяла България имахме щастието да открием много страхотни места за отсядане.

И всички те са различни от стандартните хотели. Точно днес ще ви споделя за едно такова място.

Тъй като всеки човек има конкретни изисквания и предпочитания, точно затова и аз се опитвам да ви запознавам с места, които отговарят на различни нужди, желания и ситуации.

Днес ще ви споделя за едно място, което съчетава в себе си релакс, уют, лукс и уединение. Това е една вила, която се намира във Велинград, на 50 метра от гората, в много приятен и спокоен квартал. С Дани отседнахме във вила Вучев в последните есенни и много топли дни през месец октомври. Още от пръв поглед вилата ме впечатли, а когато влязох вътре знаех, че трудно ще си тръгна. Всъщност ще се опитам да ви опиша какво се крие зад всяка една от тези думи – релакс, уют, лукс и уединение.

Вила Вучев – отвън

Това, с което разполага вилата е едно истинско СПА удоволствие. Нека започна отвън навътре, в прекрасния и доста голям двор има топъл минерален басейн, който е на крачка от верандата, на която има обособен кът с маса и столове и една невероятна камина. Водата в басейна е страшно приятна и определено излизането ми от него беше много трудно. Всяка сутрин започнах именно първо с него, половин час плуване преди закуска ми се отразяваше невероятно добре. Точно пък до басейна, освен няколко много удобни шезлонги с одеала, има джакузи. То беше любимата ни дестинация вечер с чаша вино в ръка и няколко свещи.

Какво има вътре във вилата?

Но СПА преживяването не приключва до тук, защото вътре вилата разполага с още едно джакузи и сауна.

Вилата има всякакви удобства, от които може да се нуждае човек. Кухнята, в която човек може да приготви вечеря за 30 човека или романтична вечеря за двама, има абсолютно всичко необходимо. Един от най-красивите барове, които съм виждала присъства във вилата, на който изпивахме по чаша вино след вечеря. Невероятен уют и лукс цари в цялата вила! Комбинация, която според мен е много трудно постижима и особено, когато не се отнася за твоя собствен дом. Вилата е изключително голяма и побира 16 човека, но друго нещо, което ме впечатли е политиката за настаняване. Споделям това по повод уединението, за вече което споменах, всъщност във вилата могат да се настанят както само 2 човека, така и цяла компания т.е във вилата се настанявате само вие, без други хора. Стаите са изключително просторни, много приятни и уютни. Създадени за истинска почивка и спокойствие.

Време за закуска

Друг много любим момент от престоя ни беше закуската. Жените, които се грижат за вилата и приготвят сутрин закуската са страшно мили и внимателни. И готвят божествено, повярвайте ми! А едно от най-прекрасните чувства е със събуждането да те очаква прекрасна маса с вкусна закуска. 

Мога да изпиша още много за прекараното време във вила Вучев, но уви би било малко. Малко, за да ви пренеса в това прекрасно място.  Но пък се надявам, че видеото ще успее да го направи.

Наистина тези дни, които посветихме на нас, прекарани във тази невероятна вила бяха истинско блаженство. А аз вече нямам търпение да посетим отново вилата, но този път като част от една зимна приказка.