За мен няма значение колко красив, уютен, модерен или скъп е домът, ако той не е чист и подреден. Наистина е така, може би съм от хората, които прекалено много се стараят всичко да е безупречно чисто и подредено, но въпреки това смятам, че ако имаш навика да поддържаш дома си чист, той няма как да бъде мръсен и неподреден. Аз самата предпочитам всеки ден или през ден да прибирам по местата им някои неща, да забърша малко прах, но нещото, което никога не пропускам и наистина правя почти всеки ден, е да пусна прахосмукачка. И само представете си в този случай колко държа на качествения уред, който да използвам всеки ден и с който да си гарантирам чистотата у дома. Ами да, много използвам този уред у дома и затова го избирам прецизно.

От около две години използвам безкабелната прахосмукачка на Philips. Това беше първият ми досег с такъв тип прахосмукачка и мога да кажа, че от тогава не искам да чуя за друга. Е, добре де, доскоро не исках, но когато си взех най-новия им модел 8000 Aqua Plus меко казано останах страшно впечатлена.

И тъй като знам, че прахосмукачката е много важен уред за всяко домакинство и с много от вас сме си писали неведнъж по този повод, знаех, че ще ви бъде интересно и най-вече полезно да научите повече за този модел. А, повярвайте ми, той е незаменим помощник, който освен по-леко, лесно и дори приятно, ще направи почистването ви и по-бързо.

Започвам със страхотната мощност, която има тази прахосмукачка. Моделът има цифров мотор с PowerCyclone 10. Специалният му дизайн позволява на прахосмукачката да работи с много висока всмукателна мощност. Следователно, лесно премахва всякакви замърсявания. Т.е., ако досега виждах да се събира прах, мъхчета, косми и т.н., с тази прахосмукачка виждам събран толкова много фин прах, че при първото използване направо си бях в шок. Има три режима на работа 1,2 и турбо, като всичките вършат страхотна работа, но турбо режимът наистина ми е любим. С него събирам всичко много по-бързо и няма и следа от прах или други замърсявания. С него почиствам и килимите у дома. Tози в дневната е с дълъг косъм и той ми беше най-големият тест за мощността на прахосмукачката, но с лекота чистя и него.

Освен мощността, този модел е с още по-издръжлива батерия – цели 80 минути работа, а пък в моя любим турбо режим може да работи 28 мин. С толкова издръжлива батерия изчиствам всичко и дори в повечето случаи ми остава батерия.

Цифровият дисплей пък е друго подобрение, което наистина страшно ми хареса. Така винаги знам точно колко батерия ми остава и лесно планирам какво и колко ще почистя. 

Контейнерът е също страхотен, тъй като буквално го отварям и изсипвам цялата мръсотия в кошчето – лесна работа и без да разпръсквам нищо от вече събрания боклук. 

Този модел има хипоалергенен филтър, който премахва праховите частици, бактериите и алергените. Също така лесно се премахва и почиства. Изобщо, много ми допада, че след цялото чистене можеш толкова лесно и бъзро да се отървеш от мръсотията. Защото и това си е фактор в ежедневното почистване – искам всичко да ми спестява време и допълнителни усилия.

А сега нека ви покажа какво и как почиствам с всеки накрайник. Започвам с най-използваният накрайник, който е за всякакви повърхности. Почистването на 360 градуса и възможността да почиствам с движение не само напред и назад правят почистването пъти по-бързо. А за лед светлините – гейм чейнджър в почистването и нещо, с което вече свикнала, мисля, че никога не бих могла да чистя без тях. Няма шанс да пропуснете нещо с този накрайник, просто осветява всяка прашинка.

Говорейки си за под, няма как да не спомена, че накрайникът за мокро почистване също ми е страшно любим и го намирам за много практичен. Само сменям накрайника, наливам вода и препарат и минавам всички подове вкъщи. И ако има нещо, което случайно съм изпуснала, вместо да замажа с парцала, то първо се засмуква и после се избърсва с мопа – толкова практично и функционално 2 в 1, гаранция за страхотен краен резултат. При този модел накрайникът е още по-голям, за да почиства по-голяма площ.

Всички меки мебели и аксесоари, като например възглавници, изискват добро почистване, за да запазят този си красив и уютен вид. И сега стигам и до един често задаван въпрос към мен напоследък, а именно как поддържам чист дома ни при две котки. Ами… с чистене. Но пък благодарение на помощника ми в лицето на тази прахосмукачка това става бързо и ефективно. Мини турбочетката е спасението от всички косми, без нея не знам какво щях да правя с дивана и най-вече с тези столове от плюш. Тази четка и страхотната мощност на прахосмукачката са ми най-големите помощници щом става дума за косми от котките по меките мебели.

Друг любим аксесоар ми е този дълъг тесен накрайник. Всякакви тесни местенца и ъгли са вече супер достъпни и с лекота ги чистя с него.

Разбира се, винаги ми върши страхотна работа ръчната прахосмукачка, с която минавам лесно навсякъде, защото е супер лека и лесна за носене. Комбинирам я и с този накрайник с мека четка, когато почиствам места и мебели, които мога да надраскам. 

И за финал след като изчистя всичко у дома, следва почистването на колата. А досега то беше едно мъкнене на тежка прахосмукачка, кабели, а след като съм я изнесла на двора, трябва и да я почистя преди да я прибера. Изобщо, всичко това често ме отказваше от чистенето на колата или просто ме напрягаше. Сега всичко е като детска игра, направо не мога да повярвам. Ако искате ми вярвайте, но не помня на колко човека вече се похвалих колко лесно чистя колата, хаха!

Използвам тези три накрайника когато чистя колата и всичко става толкова бързо и лесно. Мощността на прахосмукачката и тук си казва тежката дума и събира абсолютно всичко, от камъчета до най-финия прах! 

Не бих ви препоръчала нещо, от което не съм истински доволна и впечатлена, но както предходният модел, така и този, са просто невероятни и смятам, че са страхотен помощник на всеки човек в мисията чист дом! 

Ако искате да видите и видеото ми по темата + да научите и някои съвети за по-уютен дом, гледайте го тук