Благодаря ви за огромния интерес към предходните статии и видеа свързани с нашия дом. Много от вас пожелаха да споделя повече и за нашата спалня. Преди година и половина някъде направихме тази стая, но само с основните мебели и след това малко по малко добавяхме и променяхме някои неща. Дори в момента обмислям какво още мога да променя и добавя, това си е постоянен процес, поне до този извод стигнах. Тъй като постоянно се вдъхновявам за нови интериорни решения, някои неща вече не ми харесват или пък просто искам да освежа нещо, но това е страхотно, както ние израстваме като хора, така и нашият дом се променя заедно с нас.

И така нека премина към самата спалня.

В YouTube можете да видите и видеото, което направих за спалнята, а тук ще откриете линкове към повечето неща, повече информация и страхотни снимки.

Цялата стая боядисахме в бяло, с изключение на една от стените, нея я направихме в тъмно сив цвят, който се получи точно както си го представяхме. Искахме една от стените да има повече драматичност и да бъде открояваща се. Тъй като стаята не е много голяма заложихме на белия цвят за стените и мебелите, за да изглежда по-просторна и светла.

Мебели

Първите мебели изобщо, които си купихме, когато още започвахме този голям ремонт бяха гардероба и леглото. Търсехме невероятната комбинация от нещо изчистено, стилно и на разумна цена. Буквално превъртях интернет и след хиляди сайтове и някой и друг физически магазин случайно попаднах на сайта на Мебели Zona. Не мисля, че бях чувала до момента за този магазин, но цените на мебелите, които харесах отговаряха на бюджета ни и стилово също се вписваха. Особено в момент, в който започвахме толкова голям ремонт, разбирайте по-скоро малък бюджет.

Видяхме мебелите и на живо в магазина, харесаха ни и ги взехме, за момента сме много доволни от качеството им. Не успях да намеря леглото в сайта, но това е гардеробът.

И тогава решихме да вземем на първо време едни много практични, изчистени и семпли масички от Икеа и до момента сме с тях. Харесаха ни как стоят и се вписаха във визията, която гонехме. А именно много изчистен, семпъл, елегатен, минималистичен интериор.

По-късно взехме и скрина от Икеа, много ми хареса като дизайн, много е удобен и практичен, събира много неща. Препоръката ми е да закупите механизми за плавно затваряне за него, защото ще ви бъде много по-удобно с тях и няма постоянно, когато затваряте шкафчетата те да се удрят.

Осветление и завеси

Нощните лампи бяха моя мечта, откакто видях тази идея в Пинтерест, просто знаех, че ще ги направим така. Потърсихме си и лампи и съвсем случайно попаднах на тези от Jysk, те бяха стандартни лампи, които човек да постави над кухненска маса и затова бяха и с много къс кабел. Тогава Дани се сети, че можем да си вземем само него от Икеа, и така направи си сам, малко се получи тази идея, но пък съм влюбена в крайния резултат.

И да продължа темата с крушките и като цяло осветлението. За него в последствие Дани реши, че е добре да заложим на смарт решенията за осветление от Икеа. Взехме такива крушки, дистационно и димер за тази стая. С дистанционното намаляваме и увеличаваме силата на светлината, както и температурата от студена към топла и обратното, с него също включваме и изключваме лед осветлението зад рамката на леглото. 

Другото осветително тяло е една лампа, която стои до гардероба в ъгъла и нея я използваме, ако имаме нужда от по-силна светлина, това се случва много рядко. За нея нямам информация, тъй като още преди години Дани си я е купувал от някъде.

Завесите също са в бяло и сиво – цветовата линия, която следваме в стаята, поне в началото, сега вече малко променихме това. Но ще разкажа след малко и за това. Избрахме ги от Икеа, изчистени, бели, прозрачни завеси, които да придават уют и мекота. И тъмно сиви завеси, през които не навлиза светлина. Комбинацията от двата типа завеси и цветовете внасят уют, мекота и в същото време тъмните падат по-тежко и придават много елегатност и малко драматизъм.

Добавяне на още един цвят в стаята и чрез какви елементи направихме това

И така, както казах до някакъв момент, всъщност до тази пролет, когато предвид ситуацията в световен мащаб и ние се застояхме повече вкъщи и се вдъхновихме да направим леки промени в спалнята. И така решихме да опитаме да вкараме и малко по-светъл, земен цвят като бежовото. Малко по малко добавяхме някои елементи и взе, че ни допадна как се получава. Ще се радвам да споделите дали и на вас ви харесва.

Допълнителните елементи в бежово, които внесохме бяха кръгло огледало и го поставихме на тази голяма бяла стена, от много време бяхме решили, че огледало ще изглежда доста добре там. Избрахме го от Икеа в цвят дъб, светло дърво, което стои чудесно в стаята. 

Заедно с огледалото взехме и този поднос, който е в почти същия цвят и така добре си паснаха, а аз все още мечтая за малко повече време, за да помисля как да го декорирам. За момента съм направила най-доброто с нещата, които имаме вкъщи. Събрала съм в рамки два любими момента с Дани, много красива свещ, която ми е подарък и едно цвете, което отглеждам от едно малко листо.

Рамката от Икеа в малко по-светло дърво също се вписа в концепцията и в нея поставихме един много специален момент за нас.

Другото нещо бяха едни плетени кошнички от Jysk, които съвсем случайно ни дойде на идея да използваме под масичките, където да складираме разни неща, впоследстие решихме там да събираме някои от книгите, които четем в момента или планираме да прочетем. Тъй като за момента планираме да останем с масичките в ролята им на нощни шкафчета, това е едно практично и смятам, че красиво решение.

В ъгъла на стаята пък поставихме тези сухи растения, с които Дани се появи един ден след като аз поисках от амазон, алиекспрес и от къде ли още не, да си купим подобни. Идеално се получиха в това местенце, тъй като искахме там да сложим нещо високо, което и да заема почти цялото пространство.

И последното нещо от бежовата серия е кувертюрата за леглото. За която обаче още съм в дилема дали да оставя, споделете ми вие какво мислите. Нея я купихме случайно от магазин Synsey в Пловдив. Ако търсите подобна има в Jysk. Сивите възглавнички на леглото са оползотворения останал материал от скъсяването на завесите, доста добре се получиха. А другите две са от Jysk, супер удобни и пухкави са.

Постери

И за финал оставих да спомена и страхотните ни постери, които просто се получиха прекрасно. Много време се чудихме какви постери ще отиват на стената, какъв цвят, откъде да ги вземем и когато ни дойде идеята да бъдат всъщност снимки, които Дани е правил и се спряхме на тези, да си призная аз бях…ммм зелено, но точно то ги направи да изглеждат толкова стилно и елегатно, да отиват на стаята и в същото време и да изпъкват. Това са снимки от Драгоманското блато от преди около две години, носят и спомен за една спонтанна разходка по залез слънце.

Мисля, че в общи линии това е всичко свързано с тази стая, но ако съм пропуснала нещо, изникват ви въпроси или искате просто да споделите нещо, моля ви пишете ми, ще се радвам да ви отговоря и да си поговорим.