Сутринта задава тона на целия ви ден! И точно затова трябва да вземете максимума още от първите часове на деня.

Създайте си рутина, която ще диктува правилния тон на деня ви, ще ви направи по-енергични, позитивни, вдъхновени и щастливи. Днес реших да ви споделя няколко съвета, неща, които аз самата правя, за да започне деня ми по възможно най-добрия начин.

Разбира се, винаги се случват дни, в които не мога да следвам всичко, което имам като изградена сутрешна рутина, но важното е да следвам най-важните неща и тези, от които имам най-голяма нужда в този ден. Затова и моят съвет е не си мислете, че ако един ден пропуснете почти всички ритуали, които имате и вече сте провалили рутината си, все пак правите всичко това за вас, и най-важното е да се чувствате добре.

1.Изпийте чаша вода още със ставането.

Тялото ви има нужда от хидратация след дългия сън. Тя е около 75% от нашето тегло и участва във всички реакции на тялото. Водата поддържа телесната температура, обмяната на веществата, транспорта на всички съединения в организма, включително и за изхвърляне на токсините. Сложете бутилка вода или чаша с вода на нощното си шкафче, така още със събуждането ще се сещате да пиете вода.

2.Пишете “сутрешни” страници.

Терминът morning pages на английски звучи по-добре, но друго е важното тук. А именно отделяйте по 15 минути, ако можете и искате дори и повече, в които да на лист хартия или тефтер специално предназначен за това пишете. Под пишете няма нужда да се стараете да бъде правилно формулирано или красиво написано, просто излейте всичко онова , което е в главата ви. Планове, цели, емоции от изминалия ден, настроението ви днес, нещо за което сте благодарни днес, изобщо освободете главата си от всички мисли, които хвърчат тази сутрин в нея. Започнете деня на чисто! 

3.Тренирайте.

Не се целете в дълга тренировка с много уреди или ходене до фитнеса, просто започнете дори 15 минути. Тялото ви ще ви благодари и за тези 15 минути. А когато имате изградена рутина и правилно разпределено време сами ще решите колко време искате да отделяте на това занимание, но според мен е едно от най-важните условия за успешен старт на деня и качествена сутрешна рутина. Добър вариант е да намерите в Youtube упражнения, интензивни, пилатес или йога, каквито вие решите.

4.Отпуснете мускулите си с Foam Roller.

Ще увеличите кръвния поток, ще подобрите движенията си и ще увеличите шансовете си да избегнете бъдещи наранявания. Цените им не са високи и е добре да го включите като част от вашата сутрешна тренировка, за да се чувствате още по-добре физически.

5.Пийте витамини.

Много важен елемент за доброто здраве и силния старт на деня ви. Разбира се, съобразете вашето здравословно състояние и нуждите ви с витамините, които ще приемате. Ако се нуждаете от повече информация в тази статия можете да се запознаете с няколко важни витамини, които приемам и как те се отразяват на здравословното ми състояние.

6.Слушайте подкаст.

Със сигурност са хората, които сутрин могат да отделят време за четене не само много. Слушането на подкаст или някоя книга се комбинира страхотно с тренировка, приготвяне за работа или друга дейност. Определено е сред най-полезните навици, които да включите в сутрешната си рутина.

7.Яжте здравословна закуска.

Една от най-честите причини да пропуснем да се храним здравословно е липсата ни на подготовка. Точно затова не оставяйте това за последния момент. А се подготовете предварително с необходимите продукти и оставете приготвянето ѝ за сутринта. Точно затова днес ви споделям бърза, вкусна, хранителна и здравословна закуска – шоколадови палачинки. Качествената и здравословна храна ще ви даде енергия за предстоящия ден!

Ето какво ще ви е необходимо за тези вкусни шоколадови палачинки!


Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Смесете и разбъркайте добре протеиновия микс за палачинки с мляко. И след това сложете малко мазнина в тигана (аз използвам кокосово масло), оформете и изпържете палачинките.

И така имате любимата закуска за нула време, и не само това, но и в нейния здравословен и хранителен вариант! Сигурна съм, че това е един повече от добър старт на деня.

Продуктите можете да закупите с отстъпка с моя код IOANNAMP от сайта на Myprotein.

Споделете ми какви са вашите сутрешни навици?