Една страхотна торта, която със сигурност ще направи всеки празник още по-специален и красив. Няма да лъжа, че ще ви отнеме време, но пък смятам, че не е и от трудните торти. Едно е сигурно заслужава си!

Необходимите продукти:

За блатовете:

450 гр. брашно
115 гр. бадемово брашно
200 гр. захар
300 гр. масло
2 яйца

За крема:

400 мл. течна сметана
200 гр. бял шоколад
5-6 капки ванилия
330 мл. студена течна сметана

Начин на приготвяне:

В купата на миксера изсипваме мекото масло, което сме нарязали на малки парчета и добавяме захарта. Разбиваме добре. Добавяме и яйцето, разбиваме и него в сместа. След това добавяме брашното и бадемовото брашно. Разбиваме добре, докато не започне да се офоря тестото. Изваждаме го от купата и оформяме на точка. Оставяме го увито във фолио за 30-40 мин. в хладилника.

През това време правим крема, който трябва да престои поне 4 часа или 8 часа в хладилника преди да се нанесе на тортата.

Нарязваме на малки парченца белия шоколад и изспиваме в купа. В малка тенджерка изливаме сметаната с няколко капки ванилия. Загряваме на слаб огън, докато не започне да кипи. В купата изливаме сметаната и оставяме шоколада да се разтопи за няколко минути, след което рабъркваме леко сместа. И добавяме студената сметана, пак разбъркваме леко и оставяме в хладилника. След тези 4 до 8 часа, разбиваме с миксера.

Разряваваме тестото на три равни части. Докато работим с едната, други оставяме в хладилника. Разточваме тестото, което трябва да бъде много тънко, около половин сантиметър. Предварително сме си принтирали цифрите (само с очертания, за да хабите по-малко мастило), изрязваме шаблони от хартия във формат А4. Всеки шаблон е от един лист хартия.

Изрязваме по шаблони 6-те блата, с макетно ножче, два по два, поставяме хартия за печене и печем на 170 градуса за около 15-20 мин. до златисто.

Щом сме разбили крема и блатовете са изстинали, започваме с шприц да правим малки розички, така на всеки ред. На последния и декорираме с макарони, целуфки, боровинки и ягоди. Ако намерите и ядливи цветя също можете да добавите за още красота.

Надявам се, че тази торта ще направи вашия празник още по-прекрасен!

Относно финалната визия на тортата, аз направих грешка, която със сигурност не е нещо страшно и ако имате само фолио под ръка е също добро решения, но би изглеждала по-добре презентационно, ако бъде поставена на бяла основа.

Ако пък частта с изрязване цифри ви се струва трудна или нямаме това време, винаги можете да заложите на кръгъл стандартен вариант, който с тази декорация също ще бъде доста впечатляваща торта.