Има продукти, които използвам без значение от сезона, защото задоволяват нуждите на кожата ми през всеки един от тях.

Този път реших да ви ги представя по малко по-различен начин. В края на лятото заснехме три страхотни видеа за натуралните масла, с които не се разделям.

Кои натурални масла да използваме и защо?

За първия продукт съм говорила вече много, но наистина е страхотен и го използвам постоянно. Това е Suntan & Body Oil Cacao от Cocosolis. Маслото има най-божествения аромат и прави кожата мека, гладка, еластична, супер хидратирана и сияйна. Кожата ми е влюбена в това масло! А невероятния ми загар през цялото лято дължа изцяло на него. Можете да научите повече за него тук.

Другият продукт, който опитах това лято, е Natural Sunscreen Lotion с SPF 30 от Cocosolis. И той, както и всички продукти на марката, съдържат изцяло био масла. В лосиона има масло от облепиха, масло от ший, какао, кокос, слънчогледово масло, пчелен восък и витамин Е. Интересното за мен бе цветът на лосиона, който е бледо розов. Тъй като през лятото използвах за тялото натуралното масло Suntan & Body, лицето си пък предпазвах със слънцезащитния лосион и лекият цвят стоеше страхотно на кожата ми, като лек цветен крем. Страхотното при тези продукти е, че не позволят каквито и да било атмосферни условия, особено на плажа, да изсушат кожата, а, напротив, хидратират и запазват сияйния ѝ вид.

Третият продукт е Anticellulite Dry Oil от Cocosolis, който оформя и стяга тялото. Мисля си, че всяка жена трябва да открие своя антицелулитен лосион, който да използва заедно с другите лосиони за тяло. Защото този тип продукти съдържат различни съставки, които са насочени наистина върху този проблем и всъщност цялостното стягане на кожата. Точно затова смятам, че всяка жена трябва да включи такъв продукт в ежедневните си разкрасителни ритуали. Дори да нямате целулит, използването на такива продукти влияе добре на кожата. Единственото, към което апелирам, е те да бъдат натурални масла. Някои от съставките на сухото масло, което използвам, са масло от кафе, грозде,  кокос, жожоба и още други. Попива много бързо, има страхотен аромат, детоксикира кожата и я подхранва чрез естествените масла. Аз го използвам вечер след душ или като масажно олио за бедрата и областта на корема. Почувствах кожата си различна още при първите няколко намазвания и вече го използвам от 4 месеца.

Какви грижи полагам за кожата ми?

Селектирах тези три продукта не по повод реклама на бранда, а защото наистина ги използвам и влияят върху различните нужди на кожата. Важно е кожата на тялото ви да бъде красива, подхранена, стегната и без следи от целулит. Това дава на всяка жена повече увереност и самочувствие. Когато една жена се чувства добре в кожата си, тя демонстрира това си чувство във всички сфери от живота. Щом говорим за добрия вид на кожата ни, то няма как да останем само с козметичните продукти. Ако те не са съчетани със спортна активност, която да поддържа тонуса и да стяга кожата, то не разчитайте на чудеса. Комбинацията от упражнения и правилната козметика ще преобразят кожата ви. Тук можете да видите няколко съвета за старт на своя спортен режим и да се присъедините към моето 6 месечно фитнес предизвикателство.

А щом говорим за кожата на лицето, то няма по-голям враг от слънцето, което постоянно влияе на кожата ни и нанася малки вреди, но продължително. Точно затова трябва да използваме слънцезащитен продукт през цялата година, без значение от сезона. От две-три години си дадох сметка за това и оттогава не излизам без слънцезащитен крем и наистина с годините се усеща разлика в кожата ми.

Грижете се за кожата си и тя ще ви се отблагодари!