Със сигурност 2020 година е много различна по ред причини. Мога да кажа, че това е първото ни пътуване и изобщо почивка за тази година (изключвам пътуването ни до Йордания от началото на година), предполагам, че доста хора могат да кажат същото нещо. 

Туристическият бизнес в световен мащаб пострада изключително тежко от пандемията, а всички ние пък бяхме длъжни да отменим планирани или не, пътувания, както у нас, така и по света. Точно затова смятам, че сега повече от всякога е необходимо да изберем да почиваме в България. Ние с Дани не веднъж сме споделяли, че през всичките години, в които сме заедно винаги сме избирали на първо място България, когато сме планирали пътуванията ни. Тук можем да се радваме на всякакви природни красоти и уютни вили и хотели, в които да отседнем, имаме си всичко.

След всичко, което се случи през последните месеци и всичко, което предстои, наистина имахме крещяща нужда от едно малко бягство от заобикалящата ни действителност и истинско презареждане. Избрахме слънчевия Сандански и по-точно Вила Синтика. Влюбихме се от пръв поглед в мястото. 

Още от първи стъпки си заобиколен от прекрасни градини, времето в Сандански винаги е приказно, а прекрачихме ли прага на вилата пък се вчепатлихме от страхотния интериор и топлото посрещане на рецепцията. 

Стаите са страшно уютни, обзаведени, за да предразполагат към релакс и комфорт. Гледката пък от стаята ни беше истинска магия, прекрасните градини и басейни на вилата, а самата тераса беше толкова просторна.

Разбира се, веднага щом се настанихме се отправихме към прекрасните басейни в съчетание със зеленината, която ги обгражда просто ни накараха да се отдадем на пълен релакс, с фрапе или коктейл в ръка.

Всичките вечери преди вечеря си отделяхме време, за да се разходим из приказните градини на вилата. Просто съм влюбена в тях, казвам ви все едно са излезли от приказките, наистина. Дълги алеи, всякакви видове дървета и цветя те заобикалят, дори видяхме и зайчета сред поляните, пълна идилия. В градините пък има и част, в която се отлеждат подправки и билки, които използват за ястията в ресторанта, не е ли страхотно, колко ресторанти могат да се похвалят с това!?

А докато съм на темата няма как да не отделя наистина специално внимание на ресторант Синти. Надявам се, снимките и видеото да ви дадат по-ясна представа от моите думи за какво съвършенство става дума и на какво световно ниво са ястията тук. Всяко едно от ястията, които опитахме мога да нарека кулинарен шедьовър и няма да преувелича. Имахме удоволствието да се запознаем и с шеф готвача и веднага разбрахме тайната…а тя е отдаденост, желание и страст, така се създават неописуемо вкусни и красиви ястия!

Ако се питате какво друго можете да правите във Вила Синтика?

Ще ви споделя няколко от нещата, на които се отдадохме в тези дни.

На първо място не зная колко от вас знаят, че двамата с Дани работим от известно време от вкъщи и колкото и прекрасно да звучи това, си носим лаптопите и работата винаги с нас, но пък и много харесваме това, което правим, така че не ни тежи. В същото време обаче винаги, когато пътуваме търсим удобно място, където да се настаним и да отделим малко време, за да свършим по-спешните неща. Във вилата е истински рай, ако искаш да се усамотиш и да поработиш на спокойствие, точно затова и имат и специално предложение за всички, които искат да работят от другаде, а не от вкъщи (вижте го тук). Харесахме си едно прекрасно място заобиколени от красива природа, песента на птичките и прекрасна гледка…работата никога не е изглеждала по-приятна.

След това беше време и за заслужен релакс и нещо много любимо за мен – масаж. Невероятен, много отпускащ и релаксиращ масаж, който ме накара още повече да се презаредя с нови сили. 

Прекрасният екип на Вила Синтика, които буквално ни накара да се чувстваме все едно сме си вкъщи се погрижи за организацията на страхотен тур из околностите на Сандански, в които успяхме да разгледаме невероятни кътчета. Имахме и чудесен гид през цялата тази обиколка, Янко, който ни разказваше толкова интересни неща за всяко място и допринесе това малко пътуване да бъде толкова вълнуващо, щастливи сме, че имахме тази невероятна възможност да опознаем района на Сандански.

Ах, пишейки тази статия така искам да събера багажа и да се отправя отново към това райско място. Несъмнено скоро ще го посетим отново!

Надявам се тази статия и видео да ви послужат за вдъхновение да посетите и вие Вила Синтика и изобщо да попътувате из прекрасната ни родина.