Както всички знаем, за да се чувстваме добре и да бъдем здрави трябва да полагаме грижи за себе си и да внимаваме как и с какво се храним. Тъй като именно чрез храната си набавяме ценни вещества, без който не тялото ни не функционира правилно.

Много често дефицит на някои витамини и минерали се проявява чрез влошено здраве или пък с някои външни проявления като чупливи нокти или косопад.

Точно затова трябва да мислим за тялото си като за най-важното нещо, което притежаваме и да полагаме много грижи за него, за да ни се отблагодари и то.

Знаете ли, че за да усвоите един навик са ви необходими 21 дни, просто трябва да бъдете целенасочени и да не се отказвате от даденото нещо за този период. Но и в същото време, за да не се откажете малко след това, трябва да знаете защо го правите и да осъзнавате колко полезно или важно е това нещо за вас и вашето здраве. Тъй като, ако само си повтаряте, че ще го изтърпите някак, така няма да го направите част от ежедневието ви, а много скоро просто ще се откажете.

Бъдете последователни, разберете всъщност какво ви носи правилното хранене, спорта, пиенето на вода и още много други неща, които ще ви направят по-здрави и щастливи.

В днешно време всички имаме ужасно забързано ежедневие изпълнено с много задължения, работа и лични ангажименти. Времето все не ни стига за една пълноценна закуска, за няколко чаши вода, за 20 минутна разходка в парка, за любима книга преди лягане, за една разкрасителна маска на лицето, за прием на витамини и добавки и списъкът е просто безкраен. Но всичко това, за което нямаме време се нарича грижа за нас самите и ако ние не го направим сами за себе си, то няма как да разчитаме, че някой ще го направи вместо нас.

Точно затова започнете седмица по седмица да добавяте по едно нещо, да кажем тази седмица ще бъде да ставате с 15 мин. по-рано, за да си приготвите здравословна закуска. Следващата седмица или пък след две седмици ще добавите 20 минути тренировка. Не приемайте нямаме време за присъда, време за здравето ви и за да се чувствате по-добре в кожата си винаги ще намерите.

В тези два блог поста също можете да намерите още съвети и начини как да добавите още здравословни навици към ежедневието си.

https://healthyinspiration.eu/saveti-i-navici-koito-da-sledvame-za-zdravosloven-nachin-na-jivot/

https://healthyinspiration.eu/saveti-za-zdravoslovna-sutreshna-rutina-vkusni-shokoladovi-palachinki/

Днес искам и да ви споделя за няколко добавки, които приемам през последните месеци и смятам, че са добър източник на витамини и минерали. Можете да ги намерите в сайта на Myprotein, като използвате моя код IOANNAMP се възползвате и от допълнителна отстъпка.

Чудесното при всички тях е че са под формата на дъвчащи бонбони с плодов вкус и изобщо нямате усещането, че пиене хапчета, които понякога ви оставят неприятен вкус.

  1. Hair, skin, nails Gummies – има вкус на боровинки и комбинират в себе си цинк и биотин. Освен че цинкът допринася за поддържането на здрава коса, кожа и нокти, той е комбиниран с витамин С, който допринася за образуването на колаген и витамин В6, за да помогне за намаляване на умората.
  2. Gut Gummies – имат вкус на горски плодове. Съдържат 1 милиард живи култури, както и 40 mg витамин С, за подпомагане на имунната система. 
  3. Multivitamins Gummies – са комбинация от 11 основни витамина и минерала, сред които вит.Е, вит.А, вит.B6, вит. D3 и други. Със приятен вкус на ягоди. 
  4. Apple Cider Vinegar Gummies – поддържа имунната функция и подобрява храносмилането и здравето на червата, както и подпомага за сърдечно -съдовата система.

Важно е да отбележа, че преди да приемате каквито и да било добавки трябва да се консултирате с лекар. Често не успяваме да набавим необходимите ни витамини и минерали само чрез храната, затова е важно да комбинираме здравословния начин на хранене с подходящите добавки, които да помогнат на организма ни да си набиви необходимите вещества.

С малки стъпки можете да усвоите по-здравословни навици!